UPDATE: 2015. január 31-én nyit a fürdő. Ide kattintva talál róla képeket!

Az év végére várhatón átadják a Demjéni Termál Völgyben épülő barlangfürdőt – számolt be a Heves Megyei Hírlap. Ezzel a miskolctapolcai után a demjéni lesz az ország második barlangfürdője. A hevesi napilap összeállításából érdekes részletek derültek ki a nagyszabású építkezésről. Az új létesítmény teljes területe eléri az 6500 négyzetmétert, amiből 1800 négyzetmétert fog kitenni a vízfelület. A fürdőben lesz élményfürdő, török fürdő, 2 méter széles és 198 méter hosszú sodrópatak, szauna, csúszdatorony.

Demjén: épül a barlangfürdő

Demjén: épül a barlangfürdő

Az építésvezető a napilapnak elmondta, hogy többször is újra kellett tervezniük a barlangfürdőt, amihez a Termál Völgyben lévő hegyoldalból egy 600 méternyi részt vágtak ki. Az új épület térfogata 30 ezer légköbméter lesz, de a szellőzőrendszernek köszönhetően másfél óránként a fürdő teljes levegőmennyisége kicserélődik. Az építési munkálatokat egy beomlás is nehezítette, amikor egy másfél tonnás szikladarab összelapított egy munkagépet, de személyi sérülés szerencsésre nem történt.

A néhány éve megnyitott termálfürdő jelentősen fellendítette a kisközség forgalmát, ahol most az új fürdőattrakció révén 30 új munkahely létesül. Demjén népszerűsége és látogatóforgalma jelentősen nőhet, így a Termál Völgy látogatóinak a száma négy év múlva éves szinten már elérheti 320 ezer főt. A barlangfürdős beruházás teljes költségvetése egymilliárd forint, aminek a felét uniós forrásból fedezik.