• Hétköznapokon, 17 óra után több budapesti fürdő is kedvezményes belépőkkel várja a vendégeket.

  • Az egyik fürdőben hétvégén is érvényes a délutáni árengedmény.

Tegnap írtunk arról, hogy néhány hazai fürdőben a napi, teljes árú belépők árához viszonyítva 40-60 százalékos, sőt egy helyen közel 80 százalékos árengedményt adnak a zárás előtti órákban. Néhány olvasónk hiányolta ebből az összeállításból a budapesti fürdőket… Utóbbiak közül ugyan a legnagyobb árengedményt adó fürdők is valamivel a 40 százalékos kedvezményszint alatt maradnak, de azért több fővárosi fürdőben is elérhetőek délutáni kedvezmények.

Érdemes erről tudni, hiszen sokan vannak, akik amúgy is csak délutánonként érnek rá arra, hogy ellátogassanak valamelyik fürdőbe. Fontos azonban megemlíteni, hogy egy fürdő kivételével ezek a kedvezmények csak munkanapokra vonatkoznak.

Az Aquaworld élményfürdőben a felnőtt, egész napos belépő 6490 forintba kerül. Munkanapokon 17 órától viszont esti jegy is váltható 3990 forintért. Jó hír, hogy a gyerek, diák és nyugdíjas jegyek esetében ez ugyanúgy érvényes, így például egy nyugdíjas belépő 17 óra után 3090 forintba kerül, miközben egész napra 5290 forint az ára.

A Dandár Gyógyfürdőben hétköznapokon egy napi belépő – ami a beltéri medencék látogatását tartalmazza – 2200 forintba kerül. Viszont hétköznapokon 17 óra után 1900 forintért délutáni jegy is váltható. Hétvégére és a wellness kiegészítő belépőre nem vonatkozik ez a délutáni árengedmény.

A Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő 17 óra után szintén olcsóbb belépőt kínál. Ennek az ára 2100 forint, miközben az egész napos jegy 2900 forintba kerül. Délutáni jegy hétköznap váltható.

A Palatinus fürdőben szintén hétköznapokra és a 17 óra utáni időszakra vonatkozik az árengedmény. Ez az egész napi, 2600 forintos belépő árához képest 700 forint kedvezményt jelent.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő esetében egy az egyben ugyanaz a helyzet, mint a Palatinusban, azaz a hétköznapi napijegy 2600 forintba kerül, de délutáni belépő váltható 17 óra után 1900 forintért.

A zuglói Paskál fürdő esetében 2900 forint hétköznapokon a napi belépő ára, de 17 óra után már 2100 forintért váltható belépő. Ugyanakkor ez a Paskál esetében is a hétköznapokra vonatkozik.

A Lukács Gyógyfürdő is kínál délutáni belépőt 17 óra után, de náluk az árkedvezmény mértéke kisebb, mint a fenti fürdőknél, viszont hétvégén is érvényes. A Lukácsban a hétköznapi napi belépő ára 2900 forint, 17 óra után pedig 2500 forint. Hétvégén 3500 forint az egész napra érvényes belépő ára, de 17 óra után 3000 forintért vásárolható délutáni belépő.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. létesítményei közül a Széchenyi, a Gellért és a Rudas fürdőben jelenleg nincs délutáni belépő, azonban náluk az egész napos jegyek most jóval olcsóbbak, mint a járványhelyzet előtt.