A 65. életévüket betöltött debreceni lakosok évi 5 alkalomra szóló ingyenes bérletet kaphatnak. A lehetőséget a nagyerdei gyógyfürdőben, valamint a Kerekestelepi Strandfürdőben vehetik igénybe. Az Aquaticum termálfürdő-részlegének felújítása miatt azonban várhatóan január végéig a fedett gyógyvizes medencék nem használhatók. A Hajdú Online információi szerint ezért meghosszabbítják az idei évre érvényes ingyenes jegyek felhasználhatóságát 2014. április 30-ig.

A kedvezményes bérletet egyébként azok igényelhetik, akik Debrecenben élnek, 65 év felettiek és nyugdíjban, nyugdíjszerű ellátásban, vagy időskorúak járadékában részesülnek. Az 5 alkalomra szóló lehetőséget a debreceni polgármesteri hivatal szociális osztályán kell igényelni, s költséggel nem jár.

Medencecsarnok

Ilyen lesz a termálfürdő új medencecsarnoka

Az ingyenes bérlet népszerű a nyugdíjasok között, éves szinten általában 11 ezren veszik igénybe. 2012 előtt egyébként még bővebb kör használhatta az ingyenjegyeket, hiszen 62 év felett járt, ráadásul 7 alkalomra szólt a bérlet. A változtatást a szociális jellegű kiadások lefaragásával indokolta a városvezetés.