A fürdőzők mától már használhatják a Zalakarosi Termálfürdő átépített fedett fürdőjét, ahol felújított medencék, új pihenőtér, aquafitness medence és panorámalift várja a vendégeket.

Az eredeti terveknek megfelelően mától birtokba vehették a vendégek a Zalakarosi Termálfürdő teljesen megújult fedett részlegét. A munkálatok által érintett, legyező-szerű épület a fürdőkomplexum legrégebbi tagja, ami már önmagában is indokolta a korszerűsítést.

A fedett fürdő több új elemmel is bővül, hiszen átadnak egy panorámaliftet, ami a strandkerttel és a jövő nyáron megnyíló étteremmel teremt összeköttetést. A belső tér átrendezésével egy összefüggő pihenő- és rekreációs zónát hoztak létre, ami kertkapcsolattal is rendelkezik. A munkálatok során felújították a gyógymedence-teret, a homlokzatot, valamint egy aquafitness medencét is kialakítanak.

Fotó 1979-ből, háttérben a fedett fürdő jellegzetes épületével (Fotó: Fortepan)

Fotó 1979-ből, háttérben a fedett fürdő jellegzetes épületével (Forrás: Fortepan)

Jelenleg a megújult fedett fürdő próbaüzeme zajlik, a fejlesztési projekt hivatalos átadása várhatóan az év utolsó napján lesz. A termálfürdő fedett részlegének bővítése és megújítása összesen 600 millió forintba került. Ennek a nagy részét a nyáron átadott fedett gyermekvilág költsége adta, a mostani korszerűsítés költségvetése 240 millió forint volt. A fejlesztést uniós támogatásból, saját forrásból és hitelből finanszírozta a Zalakarosi Termálfürdő.

Képek a megújult fedett fürdőről:

Zalakaros fedett fürdő

Zalakaros fedett fürdőZalakaros fedett fürdőZalakarosi fürdő