Utánajártunk annak, hogy részt vehetnek-e az Erzsébet-program kedvezményes gyógyfürdő-akciójában azok a nyugdíjasok, akik csak jövőre töltik be a 60. életévüket.

60 hatvanAz Erzsébet-program keretében jövő év elején a nyugdíjasoknak lehetőségük lesz kedvezményesen fürdőbelépőhöz jutniuk. A témával már több cikkben is foglalkoztunk. Itt olvashat a programban való részvétel feltételeiről, valamint a jelentkezés menetéről. Ide kattintva pedig azoknak a gyógy- és termálfürdőknek a listáját találja, amelyekben majd fel lehet használni a kedvezményre jogosító kártyát.

Egy olvasónk részéről felvetődött kérdésként, hogy pályázhat-e a kedvezményes fürdőbelépőért akkor, ha jövő nyáron tölti be a 60. életévét? Megkérdeztük erről az Erzsébet-program sajtóosztályát, ahonnan a következő választ kaptuk: „tekintettel a pályázati kiírásban foglaltakra, a felhívásra azon személy nyújthat be érvényesen pályázatot, aki a pályázat benyújtásának napján a 60. életévét betöltötte.”

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azok is pályázhatnak, akik nyugdíjasok és jövő év január 2. és február 15. között töltik be a 60. életévüket. Csak arra kell ügyelniük, hogy a születésnapjukig ne nyújtsák be a pályázatot, hiszen akkor érvénytelen lesz. A 60. évüket a pályázati időtartam vége felé betöltőknek pedig azzal is számolniuk kell, hogy nagy számú jelentkező esetén esetleg addigra kimerül a pályázati keret. A kiírásban ugyanis ez is szerepel: „jelen pályázat támogatási feltételei a pályázati keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb 2014. február 15. napjáig állnak fenn”.