A héten megkezdődtek a Miskolctapolcai Strandfürdő építési munkálatai. A Minap.hu beszámolója szerint az enyhe időjárást kihasználva jelenleg a leendő úszómedence helyének kialakítása történik. Korábban egy nagyobb élményfürdőt terveztek erre a területre, végül ebből egy úszómedence fog megvalósulni, ami akár nemzetközi sportrendezvények megtartására is alkalmas lesz, ezért lelátó is épül hozzá. A régi öltözőépület területén pedig egy wellness-részleget alakítanak ki, napozóterasszal a tetején. Szintén ehhez a beruházáshoz kapcsolódik, hogy egy új parkoló is épül a létesítmény mellett. Az uszoda és a lelátó környékét úgy alakították ki, hogy egy esetleges második ütem részeként – amikor élménymedencéket is kialakítanának –  befedhető legyen.

A strandfürdő jelenlegi állapota (Forrás: Minap.hu)

A strandfürdő jelenlegi állapota (Forrás: Minap.hu)

A Miskolctapolcai Strandfürdő építésére kiírt pályázatot a ZÁÉV Zrt. nyerte meg 1,35 milliárd forintos ajánlattal. A munkálatok elvégzését 239 nap alatt vállalták. A tervek szerint a próbaüzem 2014. június 30-án veheti kezdetét, a strand hivatalos átadása pedig augusztusban várható.

A strandfürdő első medencéje 1928-ban épült, amely tíz évvel később egészült ki egy sportuszodával. A nyaranta üzemelő fürdő rendkívül kedvelt volt a vendégek körében. A felújítások elmaradása miatt azonban 2005-ben be kellett zárni a strandfürdőt, amelynek állaga az évek alatt teljesen leromlott, így jelentősebb átépítés nélkül reménytelen lett volna a létesítmény újranyitása.

Látványterv az új strandfürdőről

Látványterv az új strandfürdőről

A régi fürdőt egy esti bulival búcsúztatja a város december 18-án, szerda este. A 19 órakor kezdődő partin lesz DJ, zsíros kenyér, forralt bor, valamint egy helyi táncstúdió is bemutatót tart.