• A fedett fürdőt érintő üzemszünetet kihasználva megvalósítanak egy fejlesztést Túrkevén.

  • A fürdőépület emeletéről induló, több mint 50 méter hosszú csúszdát építenek ki.

A Túrkeve Termálfürdőben néhány gyógyászati szolgáltatás jelenleg is elérhető. Így a vendégek rendelkezésére áll a gyógymasszázs, a nyirokmasszázs, a fizioterápia, a szénsavas kádfürdő, továbbá a víz alatti vízsugármasszázs. A medencék a hatályos szabályozás értelmében most nem üzemelnek. Ugyanakkor a kényszerű leállást kihasználva megvalósítottak egy korábban már tervbe vett fejlesztést.

Ahogy a fürdő Facebook oldalán írják, a fedett fürdőépületben egy vízi csúszdát alakítanak ki. Az új élményelem az emeletről indul, kanyarogva kilép a fürdőcsarnokból és egy hurok után visszaérkezik a gyermekmedencébe. Az új csúszda 54,5 méter hosszú, 1 méter átmérőjű, az épületen belül nyitott, az épületen kívül zárt kivitelű. Ezáltal egy igen vonzó szolgáltatással bővül a termálfürdő egész éves kínálata.

Túrkeve város legutóbbi képviselő-testületi ülésén is szóba került ez a fejlesztés. Eredetileg a jövő évre tervezték a megvalósítását, azonban a csúszdaszerkezet beszállítója tett egy kedvező ajánlatot: még idei megrendelés esetén az év elején megállapított forint-euró árfolyamon szállítják le a csúszdát. A város 12,5 millió forintot különített el a csúszda beszerzésére.

A képviselő-testületi ülésre készült előterjesztésből kiderült, hogy számos fejlesztést meg tudtak idén valósítani, pedig a pandémiás helyzet nem kedvezett a fürdőnek. Többek között új vízanalizátort vásároltak a gyermekmedencéhez és elkezdték a vízforgató gépházak felújítását. Rendbe tették a fedett fürdő légtechnikai berendezését és speciális sógenerátort vásároltak a sószobába.