• Idén is várhatók fejlesztések a Bükfürdő Thermal & Spában, valamint üzletileg is megérte az, hogy 2021-ben saját kézbe vették a vendéglátóhelyeik üzemeltetését.

  • Többek között erről is beszélt a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója a helyi televíziónak.

A Trió Tv-nek nyilatkozott a napokban Koós Melinda, akit tavaly év közben neveztek ki a Bükfürdő Thermal & Spát működtető Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatójává. Az interjúban az új vezető elmondta, hogy a 2021-es egy mozgalmas és nehéz év volt számukra, hiszen csak május elején tudtak újra megnyitni a koronavírus-járvány miatt.

Tavaly az egyik nagy feladatuk volt, hogy átvették a fürdőben található vendéglátóegységek üzemeltetését. Ennek kapcsán azt érdemes tudni, hogy a hazai fürdők többségében az a gyakorlat alakult ki, hogy a vendéglátóhelyeket bérleti díj ellenében külső vállalkozók viszik. Azonban Bükfürdőn úgy kalkuláltak, hogy ha átveszik saját üzemeltetésbe a vendéglátást, akkor az ebből származó profit is náluk marad. A vendégeket ez olyan szempontból érdekelheti, hogy így a fürdővállalatnak a jövőben több forrása marad a fejlesztésekre is.

Koós Melinda a vendéglátóhelyek kapcsán elmondta, hogy a tavalyi átvétel nem indult zökkenőmentesen, de már nyár végére normalizálódott a helyzet. Ősszel bővült is a vendéglátóegységeik köre, hiszen új kávézót, önkiszolgáló éttermet és egy Lipóti pékséget is nyitottak.

A még “békeévnek” számító 2019-ben a fürdő éves vendégszáma 740 ezer fő volt, ami tavaly a pandémia miatt 338 ezer főt tett ki. Azaz a korlátozásokból kifolyólag a 2019-es vendégszámnak a 45 százalékát érték el. Viszont a 2021-es árbevételük a 2019-esnek a 80 százalékát tette ki. A vezérigazgató elmondása szerint ez döntő részben az új üzletáguknak, azaz a vendéglátás átvételének köszönhető.

Azaz annak ellenére, hogy a hazai turizmus egészét érintő munkaerőhiány miatt nem volt könnyű feladat a vendéglátóegységek saját kézbe vétele, ez a lépés üzletileg is megérte.

Ami a fejlesztéseket illeti. Zajlik a fürdőhöz kapcsolódó kemping felújítása, ahol közműcserék mellett megújulnak a beállóhelyek, valamint a téli vizesblokk is. A kemping nyitása május végére várható. Készül már az úgynevezett termelőkonyha, ahol központilag történik majd az ételek elkészítése, ennek az átadása is május vége táján lesz esedékes.

A kisebb beruházások közé tartozik, hogy felújítják a súlyfürdőt, valamint bővítik a szaunavilág kapacitását. Ezen felül idén számos jubileumi program, akció és promóció is várható, ugyanis a fürdő 2022-ben ünnepli a megnyitásának 60. évfordulóját.

A teljes beszélgetést itt tudják megnézni: