• Eredetileg úgy volt, hogy csak interneten lehet jegyet vásárolni a budapesti strandfürdőkbe.

  • Változtattak ezen a szabályon.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2020. május 21-én tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a korlátozott befogadóképesség és az érintésmentes bejutás érdekében a strandbelépőket kizárólag online lehet megvásárolni. Az utóbbi napokban a fürdővállalathoz eljuttatott észrevételek alapján a társaság felülbírálta a korábbi döntését és bejelentette, hogy a 2020. május 30-án, illetve június 15-én újranyitó strandokra a helyszínen is lehet belépőket váltani.

A döntéshez hozzájárult az is, hogy a Budapest Gyógyfürdői Zrt. tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzeti Népegészségügyi Központtal a strandfürdők egyidejű befogadóképességére vonatkozóan. Ez alapján, bár a strandok továbbra is korlátozott kapacitás mellett üzemelhetnek, az új irányelv megengedőbb és az egységek hatályos üzemeltetési szabályzatban foglalt befogadóképességének 50 százaléka az irányadó.

Természetesen továbbra is biztosítani kell a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet. Így a budapesti fürdők esetében ez az alábbi egyidejű kapacitással való működést jelenti:

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő 2614
Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő 1408
Paskál Gyógy- és Strandfürdő 1251
Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő 804
Római Strandfürdő 1250
Pünkösdfürdői Strandfürdő 456

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a látogatóknak továbbra is az online jegyvásárlást ajánlja, mivel ezzel garantált a fürdőbe való bejutás, hiszen amennyiben az egyik strand eléri maximális befogadóképességét, több vendéget nem áll módjában beengedni. Azonban az online vásárolt jeggyel érkezők részére fenntartják a helyeket.

Csillaghegyi StrandfürdőA járványhelyzet miatt az online jegyvásárlás azért is célszerű, mert továbbra is az egyik legbiztonságosabb készpénzmentes fizetési mód. A fürdőüzemeltető társaság felhívja a vendégek figyelmét, hogy az online jegyeket reggel 8 óráig lehet megvásárolni az adott napra.

A pénztáraknál történő jegyvásárlás esetén is a bankkártyával történő fizetést szorgalmazzák, a fürdő területén pedig az elmúlt években már megszokott módon, továbbra is kizárólag készpénzmentes fizetés lehetséges.