Retró fürdőruhákat fognak bemutatni a nyár végén a Gellért Gyógyfürdőben. Aki a legszebb fürdődresszeket tervezi, pénzjutalomban részesül.

A budapesti fürdőket üzemeltető társaság „Gellért, a divat fürdője” címmel hirdetett pályázatot. A feladat két-három darabos fürdőruha/strandkollekció tervezése. Méghozzá úgy, hogy azok az 1960-as, 1970-es éveket idézzék vonalvezetésükben, színvilágukban, de a mai divat szerint legyenek újraértelmezve.

retró fürdőruha

Egy szépségversenynek tűnő rendezvény 1979-ből (Fotó: Fortepan – Urbán Tamás)

A retró fürdőruhák tervezői közül a legjobbak egyrészt pénzjutalomban részesülnek. Másrészt a ruhákat egy nagyszabású rendezvény keretében fogják bemutatni, méghozzá a Gellért Gyógyfürdőben. A versenyben egyénileg és alkotócsoport tagjaként is részt lehet venni. Az első díj 200 ezer forint, a második pedig 100 ezer forint pénzjutalommal jár – a dicsőség mellett. A pályázat első köre július elsején zárul, a fürdőruha-bemutató pedig várhatóan augusztus végén lesz. Aki kedvet kapott a fürdőruhák tervezéséhez, az ezen az oldalon olvashat el minden fontos részletet a pályázat menetéről.