• Közölték a hamarosan megnyíló bábolnai fürdő jegyárait.

  • 36 évvel a termálvíz megtalálása után lesz termálfürdője Bábolnának.

  • A helyi lakosoknak 10 százalékos kedvezményt nyújtanak a jegyárakból.

Frissítés: a végleges jegyárakat ide kattintva találja.

Lassan már a befejezéséhez közeledik a Bábolna Strand- és Termálfürdő fedett részlegének az építése. Dióhéjban annyit érdemes a bábolnai fejlesztésről tudni, hogy még a 80-as évek elején találtak termálvizet a Komárom-Esztergom megyei településen. A feltörő víznek még korábban igazolták a gyógyhatását, – mozgásszervi és nőgyógyászati betegségeknél lehet hatásos – de a fürdő építésére hosszú évtizedeket kellett várni.

Erre végül egy komplex szabadidős és turisztikai fejlesztés keretében kerül sor Bábolnán. A fedett és szabadtéri medencékkel rendelkező fürdő mellett ugyanis egy szabadidőparkot is létesítenek. Itt futópálya, teniszpálya, dísztó is helyet kap, de edzési lehetőség is lesz. A termálvízzel együtt feltörő metánt pedig egy kiserőműben hasznosítják. Meglehetősen költséges vállalkozásról van szó, aminél a város önereje 1,5 milliárd forintot, az uniós támogatás 800-900 millió forintot tesz ki, de ezen felül 1,2 milliárd forint hitelt is igénybe vesznek a beruházáshoz.

A termálfürdőt két ütemben nyitják meg a legfrissebb információk szerint. A fedett részt, ahol szauna, gőzkabin, továbbá egy élménymedence és két gyógyvizes ülőmedence kap helyet, az ígéretek szerint még az előttünk álló télen átadják. Korábban januári nyitásról beszéltek, de próbaüzemben már a hivatalos megnyitó előtt is használható lesz a létesítmény.

UPDATE: időközben kiderült, hogy nem januárban, hanem majd valamikor júniusban nyitják meg a fedett fürdőt.

Bábolna termálfürdő strandfürdő épül

A szabadtéri részleget pedig jövő tavasszal vehetik majd először birtokba a vendégek. A strandi részen három medence és egy vízi játszótér épül.

Nemrég közölték a jegyárakat is. Szezonon kívül a fedett fürdő esetében egy felnőtt, egész napos belépő 2500 forintba, a 3 órás jegy 1900 forintba fog kerülni. A helyi lakosok ebből 10 százalékos kedvezményt kapnak, azaz számukra a napijegy 2250 forintba, a 3 órás belépő 1710 forintba fog kerülni.

Már most lehet tudni a szezonális jegyárakat is, ami majd a szabadtéri medencék megnyitásától kezdve lép életbe. Akkor egy felnőtt napi belépő 3100 forintba, a 3 órás jegy 2300 forintba fog kerülni. Akkor is érvényes lesz a bábolnaiaknak nyújtott 10 százalékos kedvezmény, azaz számukra egy napi belépő 2790 forintba, a 3 órás jegy pedig 2070 forintba kerül. A jegyárak a szauna és a gőzkabin használatát is magukban foglalják.