• Ezen a hétvégén indul a strandidény Tősfürdőn.

  • Kitesz magáért a termálfürdő, hiszen szombaton ingyenes belépéssel, vasárnap pedig félárú jegyekkel várják az idei első vendégeket.

A fővárostól 120 kilométerre, Kecskeméttől 30 kilométerre található Lakitelek nagyközség. A település üdülőrésze a Tőserdő, ami egyébként a Kiskunsági Nemzeti Park része. A Tőserdőn belül pedig egy termálfürdő, a Tősfürdő üzemel.

Szezonálisan működő fürdőről van szó, ami azt jelenti, hogy rendszerint május végén nyitnak és a nyár legvégén szoktak zárni. A május végi nyitást idén is tartják, május 25-én, most szombaton indul náluk a szezon, mégpedig egy egész jó kedvezménnyel. Szombaton ugyanis mindenkinek ingyenes a belépés, vasárnap pedig féláron válthatók jegyek.

A fürdő egyébként egész nagy, 4 hektáros területen fekszik. Amikor minden medence üzemel, akkor három termálmedence, gyerekmedence, bébimedence és hűvösebb vizű úszómedence áll a fürdőzők rendelkezésére. (Most a szezon elején a termálvizes medencék lesznek egyelőre elérhetők).

Tősfürdő termálmedencék

A jegyárak tavalyhoz képest kicsit drágultak, de még a teljes árú belépők is a lélektani 3000 forintos szint alatt maradtak. Konkrétan egy felnőtt napijegy 2950 forintba, a nyugdíjas jegy 2400 forintba, a diák- és gyermekbelépő 2500 forintba kerül. Családi belépő 2 felnőttnél és egy gyereknél 6500 forintért váltható, további gyerekenként pedig 1100 forint a jegyár. A helyi lakosoknak, üdülőtulajdonosoknak, környező településeken élőknek továbbra is kedvezményt biztosítanak a belépőárakból.

Tudja, hogy melyik a hazai kénes gyógyvizek királya? Itt olvashat erről.