• A Nosztalgia Strandfürdőben három különböző hőmérsékletű termálmedence áll a látogatók rendelkezésére.

  • Decemberben volt egy kisebb áremelés, de még így is nagyon jó választás a fürdő.

A fürdőzők közül sokan a hatalmas fürdőkomplexumokat kedvelik, ahol rengeteg medence és szolgáltatás várja őket, míg mások a kisebb, meghittebb termálfürdőket szeretik. Utóbbiak nem feltétlenül anyagi okokból választanak így, sokszor a hangulatosabb, barátságosabb környezet vonzza őket.

Az egerszalóki fürdőfejlesztés során, a 2000-es évek elején mindkét vendégkör igényeire gondoltak. A hatalmas Saliris Resort fürdőszálló mellett kialakítottak egy kisebb, hárommedencés szabadtéri fürdőt is, a Nosztalgia Strandfürdőt, amely egész évben nyitva tart. A „nosztalgia” elnevezés a régi, vadregényes strandra utal, de a korabeli viszonyokhoz képest ez a kis fürdő is modernnek számít.

A Nosztalgia Strandfürdő három, különböző hőmérsékletű (36-37, 37-38 és 38-39 Celsius-fokos) medencével várja a vendégeket. A kis fürdő igazi különlegessége a hosszú nyitvatartási idő: minden nap 9:30-kor nyitnak, pénteken és szombaton hajnali 1 óráig, a többi napon 23 óráig van lehetőség a fürdőzésre.

A jegyárakat december közepén emelték, azonban csak minimális mértékben. A felnőtt belépő most 1950 forintba kerül, míg a nyugdíjas és diákjegy 1550 forintba. Azaz továbbra is azok közé a fürdők közé tartozik, amelyek kimondottan értékarányos szolgáltatást nyújtanak. Még azzal együtt is, hogy parkolásért is fizetni kell: a Nosztalgia Strand parkolójában egy napra 800 forint a díj.

Egerszalók Nosztalgia Fürdő

A kis termálstrand medencéit kivétel nélkül gyógyvízzel töltik. A víz már 1992-ben, azaz a „vadfürdőzős” időszakban gyógyvíz minősítést kapott. Anno az önkormányzat finanszírozta a vizsgálatot, a termálvizet az egri kórházba szállították, ott igazolták a víz gyógyhatását.

Az egerszalóki gyógyvíz összetétele alapján a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos hévizek kategóriájába tartozik, de kéntartalma is van. Javallott a degeneratív mozgásszervi betegségekre (ízületi kopás, hát- és derékfájás), gyulladásos mozgásszervi betegségek nem heveny időszakaiban, továbbá ortopédiai és gerincsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, egyes nőgyógyászati gyulladásos megbetegedések, ekcéma és pikkelysömör esetén.

Egerszalók Nosztalgia Strandfürdő

Itt megnézhet egy fotóritkaságot, amit 1990-ben készítettek az akkori egerszalóki fürdőről.