• A kánikula átvészeléséhez kitűnő választás a Jászszentandráson található termálfürdő és kemping.

  • A jegyáraik kimondottan kedvezőek, ráadásul a héten strandpartyval is várják a vendégeket.

Az Alföld északi részén található Jászszentandrás. Budapesttől 120 kilométert kell idáig utazni, s Debrecen irányából érkezőknek is nagyságrendileg hasonló távolságot kell leküzdeniük. Azonban érdemes megtenni ezt az utat, ugyanis egy jó kis családias termálfürdő működik a településen, ráadásul egy kemping is kapcsolódik a fürdőhöz, sátorhelyekkel, faházakkal, vendégházakkal.

A Jászságban egyébként több hasonló, aranyos kis termálfürdő található. Amiben talán kiemelkedik közülük a jászszentandrási, az a nyári szezoni programkínálat. Erre az időszakra minden évben több koncerttel, rendezvénnyel készülnek.

A fürdőben négy medence található (termálmedence, strandmedence, csúszdás medence, gyerekmedence), mind szabadtéri. Óriáscsúszdájuk is van, így a gyerekes családok számára is jó úti cél lehet ez a termálfürdő. Mindezeken túl szauna és jakuzzi is a kínálat része. A nyári szezonban egy felnőtt napijegy 2200 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 2000 forintba kerül. Délutáni jegyek már 15 órától válthatók, felnőtteknek 1600 forintért, diákoknak és nyugdíjasoknak 1300 forintért. A 2 felnőtt, 1 gyermek esetén érvényes családi jegy ára 5000 forint, 2 felnőttnél és 2 gyereknél 6000 forint, 3 gyermeknél 8000 forint. A csúszdára külön kiegészítő jegyet kell vásárolni.

naplemente a Jászszentandrási Termálfürdőben

Említettük a programkínálatot. Az utolsó nagy nyári bulit ezen a héten szombaton, azaz augusztus 19-én tartják. Retró strandparty lesz 20 órától egészen éjjel 3-ig. Az este sztárvendége a Groovehouse. Az esti fürdőzéssel egybekötött bulira elővételben 3000 forintért, a rendezvény napján 4000 forintért váltható belépő. Aki esetleg lemarad erről a programról: idén szeptember 9-én még lesz egy strandparty a fürdőben.

A Jászszentandrási Termálfürdő egyébként nem egész évben üzemel, de a szezont mind tavasszal, mind ősszel igyekeznek kitolni, ameddig lehet. Tavaly október 23-ig voltak nyitva a hét minden napján, majd novemberben még a hétvégéken várták a fürdőzőket – szűkebb medenceválasztékkal, de ehhez igazodó jegyárral.

termálmedence Jászszentandráson

Itt olvashat Pest megye legújabb gyógyvizéről.