• Pénteken a munkaterületet átadták a kivitelezőnek, ezzel kezdetét vette a makói Hagymatikum fürdő bővítése.

  • A fürdőfejlesztés értéke megközelíti a tízmilliárd forintot.

A Makovecz Imre tervei alapján megvalósult makói Hagymatikumra nem lehet mondani, hogy az egy kaptafára épült fürdők közé tartozna. A különleges építészeti megoldásokat felvonultató fürdő azonban az eredeti koncepció szerint a jelenleginél nagyobb lett volna. Viszont anyagi okokból 2012-ben egy leegyszerűsített fürdőfejlesztést tudtak megvalósítani.

Emiatt az elmúlt években folyamatosan napirenden volt a Hagymatikum bővítése, illetve tulajdonképpen a befejezésre. A tervek már készen voltak, csak az anyagi forrás hiányzott. Végül idén áprilisban jött a hír, hogy állami forrásból közel tízmilliárd forintot kap Makó a Hagymatikum fejlesztésére. Ennek során családi élményzónát alakítanak ki élménymedencével, kiúszós medencével, hullámmedencével, vizes mászófallal. Ezen felül a fürdő csúszdatoronnyal, napozóterasszal, új kültéri gyógymedencével bővül.

A várhatóan másfél évig tartó beruházás ezen a héten vette kezdetét a munkaterület átadásával. Ennek kapcsán Farkas Éva Erzsébet makói polgármester pénteken ezt írta a Facebook oldalán: “Makovecz Imre organikus építészete védjegyünkké vált, mely gazdasági, turisztikai, társadalmi és közösségi életünk növekedésének és vonzerejének alapja lett. A beruházás újabb értéket teremt városunknak, nekünk, itt élőknek, akik oly sok mindenre lehetünk büszkék. Hajrá Makó!”

Korábban a tervek között szerepelt egy új szálloda építése is. Ezt is szeretnék megvalósítani, de nem a mostani fejlesztési körben. Az új hotel várhatóan nem állami támogatásból, hanem magánberuházásban épülne meg. Mindenesetre a fürdő bővítése, illetve a későbbiekben egy új négycsillagos szálloda jelentős lökést adhat Makó idegenforgalmának.

Makó fürdőfejlesztés látványterv