• Szombattól már a fővárosi fürdők döntő többségében újra kötelező lesz a védettségi igazolvány.

  • Két budapesti fürdő ezt már korábban meglépte, november 20-tól a Budapest Gyógyfürdői Zrt. egységeiben is bevezetik.

“Szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók. Mivel az esetszámok egyre jobban emelkednek, napok óta száz felett a halálos áldozatok száma, így a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb” – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Ezzel párhuzamosan zárt térben a maszkviselést is kötelezővé tették. Viszont ez a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-hez tartozó fürdők esetében nem jelent újdonságot, mert a közösségi terekben – medenceterek, szaunák kivételével – már november eleje óta kötelező a maszk viselése.

A fenti döntés tehát szombattól a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Dandár, Paskál, Palatinus, Csillaghegyi, Pesterzsébeti fürdőket érinti. Ahogy korábban írtuk, a védettségi igazolványt szükségességét az elmúlt időszakban már visszahozta az Aquaworld is, a fürdő- és a szállóvendégekre nézve egyaránt. Valamint védettségi igazolványt kérnek az Irgalmasok Veli Bej fürdőjét felkereső vendégektől is.

Az elmúlt hetekben sok fürdő már újra bevezette a maszkviselési kötelezettséget (zárt térben, de a medencetereken kívül) az ország más részein is. A mai Kormányinfón elhangzottak alapján úgy tűnik, hogy szombattól ezt a többi fürdőnek is be kell vezetnie – frissítés: mint kiderült, nem egészen. A védettségi igazolványra vonatkozóan viszont nincs hasonló – kötelező érvényű – szabály, legalábbis egyelőre.