• Összegyűjtöttünk néhány olyan dunántúli gyógyfürdőt, ahol szerintünk a pénzünkért kifejezetten értékarányos szolgáltatást kaphatunk.

  • Kisebb gyógyfürdők és nagyobb fürdőkomplexumok egyaránt találhatók közöttük.

A mostani összeállításunkban lévő gyógyfürdők nem feltétlenül olcsók, hanem – szerintünk – kimondottan jó szolgáltatásokat nyújtanak a pénzünkért. Lehet ugyanis adott esetben egy 1300 forintért napijegyet kínáló gyógyfürdő is túlárazott és egy 4000 forint feletti belépővel látogatható fürdő is kedvező árú.

Kifejezetten gyógyfürdőket kerestünk, tehát olyanokat, amelyek hivatalosan is rendelkeznek a gyógyfürdő címmel (gyógyászati szolgáltatásokat is kínálnak), de szempont volt az is, hogy egész évben üzemeljenek. Az árak kapcsán nem említjük külön, de a lenti gyógyfürdők szinte mindegyike árengedményt is kínál a helyi lakosoknak. Nyilván az valamilyen szinten szubjektív, hogy melyik fürdő ad értékarányos szolgáltatást a pénzünkért, de szerintünk az összeállításnak találhatók gyógyfürdők mindegyike jó választás lehet.

Barcsi Gyógyfürdő: Somogy megye déli részén található ez a fedett és szabadtéri medencékkel egyaránt rendelkező gyógyfürdő. Kétféle jegytípust kínál a barcsi fürdő. A medencehasználati jegy ára felnőtteknek 1950 forint, a wellness szolgáltatásokat is magában foglaló belépő pedig 2400 forintba kerül. Nyugdíjasoknak, diákoknak még ennél is olcsóbb: a medencehasználati jegy ára 1500 forint, a teljes körű belépőé pedig 1800 forint. Sőt, akár még ezekből az árakból is faraghatunk, mert külön délelőtti és délutáni jegyeket is kínálnak.

Barcs Gyógyfürdő

Celldömölk – Vulkán Gyógy- és Élményfürdő: A Vas megyei Celldömölk fürdője is kimondottan értékarányos szolgáltatásokat nyújt. A nyolcmedencés létesítményben minősített gyógyvíz várja a fürdőzőket. A felnőtt napijegy ára 2750 forint, a nyugdíjasok számára 2200 forintba kerül ugyanez, de diákjegyet (2000 forint) és gyerekjegyet (1700 forint) is vásárolhatunk. Jó megoldás, hogy 2 órás és 4 órás belépő is váltható a Vulkánfürdőbe, méghozzá időhöz való kötöttség nélkül, a nap bármely szakában. A 4 órás felnőtt jegy ára 2250 forint, a 2 órás belépőért pedig 1650 forintot kell a pénztárban hagynunk.

Celldömölk gyógyvíz

Igali Gyógyfürdő: Somogy megyében, a Balatontól 40 kilométerre, nagyon szép természeti környezetben található Igal. A gyógyfürdő méretben is egész ideális: nem túl pici, de nem is egy nagy komplexum, talán pont az arany középút. Igaz ez a jegyáraikra is, amelyeknél fontos tudni, hogy a szaunavilágba is érvényesek. Az Igali Gyógyfürdőben a felnőtt belépő 2600 forintba kerül, 60 év felettieknek 2200 forint, 6-20 év közöttieknek 1900 forint a jegy. 14 óra után délutáni belépőket is kínálnak.

Igali Gyógyfürdő

Kaposvár – Virágfürdő: A somogyi megyeszékhelyen a fürdőkomplexumon belül külön egységet alkot a gyógyfürdő. Akik kifejezetten a gyógyvizes medencéket keresik, azoknak ez nagyon jó lehetőséget jelent, pláne az áraikat látva. 1400 forint a napijegy, délután érkezőknek pedig csak 1100 forintot kell fizetni. Ifjúsági és nyugdíjas belépőt is kínálnak, egész napra 1100 forintért, délutánra 900 forintért. Nagyon jó árak ezek. Ráadásul a gyógyfürdő mellett a fedett élményfürdőbe és az uszodába is érvényes kombinált belépő is bőven baráti árazású: 2600 forint a felnőtt, 2000 forint az ifjúsági és nyugdíjas jegy, de délutánonként ezekből is kínálnak olcsóbb változatot Kaposváron.

Kaposvári termálfürdő

Komárom – Brigetio Gyógyfürdő: Komárom-Esztergom megye kedvelt fürdője a minősített gyógyvízzel rendelkező Brigetio. Nincsenek elszállva az áraik, a napijegy 2150 forint, de nyugdíjasoknak és diákoknak még ennél is olcsóbb, 1750 forint a belépőjegy. 1490 forintért 17 óra utáni, vagy napközben 2 óráig érvényes belépő is váltható.

Komáromi Gyógyfürdő Brigetio

Lenti Termálfürdő: komoly fürdőfejlesztés zajlott és zajlik a lenti fürdőben. Az ehhez kapcsolódó újdonságok közül a fedett gyógyvizes medencét és tanmedencét, valamint a félig fedett hidromasszázs medencét már megnyitották. Ezen felül a rendelkezésünkre áll a néhány évvel ezelőtt épült fedett élményfürdő is. Mindennek fényében egész jó a 3200 forintos jegyár, de lehet ebből még faragni. Munkanapokon 14 és 16 óra után 2300, illetve 1800 forint a belépő. A gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 2500 forintos napi belépőt is kínálnak.

Lenti gyógyvizes medence

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: egy nagy fürdő is tud jó árakat adni. Sárváron nem szabdalták szét a kínálatukat, hanem azt a gyakorlatot követik, hogy egy árért szinte minden szolgáltatás a vendégek rendelkezésére áll. Így a belépő ellenében a gyógyfürdő részleget, valamint a családi élményfürdőt is látogathatjuk, de a májusban induló szezonban a strandmedencék használatát is tartalmazza a jegyár. Különösen jó árat kínálnak hétfőtől csütörtökig a kiemelt időszakokon kívül. Ilyenkor egy felnőtt napijegy 4200 forint és nagyvonalúak a nyugdíjasokkal és diákokkal, mert számukra ugyanez csak 2200 forint. 16 órától 2500 forintért, 18 órától 1300 forintért kínálnak belépőt. Hétvégén és a kiemelt időszakokban (iskolai szünetek idején) sem sokkal drágábbak a jegyek: 4900 forint a teljes árú belépő, a diák és nyugdíjas jegy pedig 2900 forint.

Sárvár termálfürdő medencecsarnok