• Összegyűjtöttünk öt olyan fürdőt az ország különböző részeiről, amelyek nem a legolcsóbbak, de megérik az árukat.

  • Közülük az egyik már több mint 100 éve, négy pedig kevesebb mint 10 éve működik.

Eléggé relatív dolog az, hogy mi a drága és mi az olcsó. A fürdőbelépők ára terén a nyáron készült összesítésünk jelenthet kiindulópontot, amiből kiderült, hogy az egész napos belépőjegyeknél 1940 forint a hazai átlagár. A lenti termálfürdőkbe a belépőjegy ennél jóval drágább, viszont nem véletlenül, azaz megérik az árukat. Egy kivételével az elmúlt néhány évben építették ezeket a „drága, de jó” termálfürdőket.

 

Saliris Resort Spa – Egerszalók – Felnőtt, egész napos belépő 4500 forint, kiemelt napokon 5500 forint

Egerszalók Saliris Resort SpaEgerszalók Saliris Resort SpaA hatalmas egerszalóki fürdő 2007-ben nyitotta meg a kapuit, a hozzá kapcsolódó szálloda pedig 2010 óta üzemel. Összesen 1900 négyzetméternyi vízfelület található a létesítményben, ami 17 medence között oszlik meg. Kültéri és beltéri medencék, üldögélős és élményelemekkel felszerelt medencék, pezsgőfürdők – van minden, mint a búcsúban. Ráadásul szép, erdős környezetben fekszik a fürdő, jól látszik ezeken a légi felvételeken. Kuriózumként pedig ott díszeleg egy mészkődomb, amit webkamerán is bármikor megnézhetünk.

Cascade Barlang- és Élményfürdő – Demjén – Felnőtt, egész napos belépő hétfőtől csütörtökig 3990 forint, péntektől vasárnapig 4990 forint

Demjén BarlangfürdőDemjén BarlangfürdőA Saliris Resorttól mindössze 2,6 kilométerre található a Cascade Barlangfürdő. Az egyik legújabb hazai fürdőről van szó, hiszen idén január 31. óta várja a vendégeket. 760 méternyi barlangrendszert, 550 méter hosszú óriáscsúszdát, 133 méteres sodrópatakot is kialakítottak a különleges fürdőben. Összességében 1500 négyzetméternyi vízfelület található a barlangfürdőben.

Széchenyi Gyógyfürdő – Budapest – Felnőtt, egész napos belépő, kabinos öltözővel hétköznap 5000 forint, hétvégén 5200 forint

Széchenyi GyógyfürdőSzéchenyi GyógyfürdőEgészen más jellegű fürdő a Széchenyi, mint az előző kettő, hiszen az ország egyik legpatinásabb termálfürdőjéről van szó. A fürdőt 1913 nyarán nyitották meg és hamar népszerű lett, hiszen 1919-ben már évi 890 ezer vendéget fogadtak. A Széchenyiben bel- és kültéren összesen 18 darab – különböző hőfokú – medence működik, de uszoda, élménymedence, pezsgőfürdő, gőzkamrák és szauna is a rendelkezésére áll a vendégeknek, akiknek a többsége külföldi. Nem csoda, hogy a turisták (is) annyira kedvelik a fürdőt, hiszen kevés olyan főváros van, ahol a mai napig is működik régi stílusú, történelmi fürdő. (Más országokban a Széchenyihez hasonló fürdők általában múzeumként üzemelnek).

AquaPalota – Gyula – Felnőtt, egész napos belépő hétköznap 3390 forint, hétvégén 3690 forint

Gyulai élményfürdőGyulai élményfürdőKét évvel ezelőtt adták át a Várfürdő melletti élményfürdőt. Maga az épület 6000 négyzetméteres, a vízfelület pedig 900 négyzetméter, s alapvetően az élményelemek dominálnak a fürdőben. A fő attrakciójukat a két óriáscsúszda jelenti. Nagy siker lett az AquaPalota, a tavalyi évre várt vendégforgalomnak majdnem a dupláját hozta az élményfürdő.

Napfényfürdő Aquapolis – Szeged – Felnőtt, egész napos belépőjegy hétköznap 3200 forint, hétvégén 4700 forint

Napfényfürdő SzegedNapfényfürdő SzegedA szomszédos szállodával szimbiózisban élő Napfényfürdő már több mint öt éve működik a csongrádi megyeszékhelyen. Összesen 15 medence található a termálfürdőben, köztük gyógyvizes medencék is. A Napfényfürdő egyik különlegessége a Csendes Wellness, amit csak 16 éven felüliek látogathatnak és ahová külön belépővel (2700 forint / 3 óra) juthatunk be.