• A jelentős fürdőfejlesztéshez a korábbin felül újabb állami támogatást kaptak, így összességében 10 milliárd forintból újul meg a szolnoki termálfürdő.

  • A fürdőkomplexum majd egész évben üzemel.

A szolnoki Tiszaligeti Strandfürdőt az 1960-as években adták át, a létesítményben strandmedence, úszómedence és termálvizes ülőmedencék jelentették a választékot. Két évvel ezelőtt derült ki, hogy a Modern Városok Program keretén belül jelentős állami forráshoz jutnak, így a fürdő teljesen megújulhat.

A 13 medencés új fürdő építése tavaly kezdődött el. Ehhez 2018-ban 2,3 milliárd, 2019-ben 3,6 milliárd, idén pedig további 1,8 milliárd, azaz összesen 7,7 milliárd forint állami támogatást kaptak. Azonban a győri fürdőfejlesztéshez hasonlóan a szerdai Magyar Közlönyből kiderült, ezen felül is további forrást kap a szolnoki projekt.

Ez utóbbi 2,3 milliárd forintot jelent, aminek nagy részét jövőre használhatják fel, egy 8 millió forintos keretet pedig majd 2022-ben, a megújult Tiszaligeti Fürdő átadásának évében biztosítanak. A mostani plusz forrást kültéri medencék építésére, az 50 méteres medence újjáépítésére, valamint új csúszdák kialakítására fordítják.

Tiszaligeti fürdő látványtervAz eddigi 7,7 milliárd forint mellé kapott 2,3 milliárd forint azt is jelenti, hogy a teljes beruházás értéke eléri a tízmilliárd forintot. Ez nem sokkal marad el a miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdőre fordított összegtől.

Szolnokon az új kültéri és beltéri medencéken felül a csónakázótó egy napozóstéggel bővül, mellette teraszos vízparti büfét is kialakítanak. A strandfürdő kedvelt környezete, a hatalmas parkos, ősfás terület megmarad és komfortosabbá válik. A termálfürdő 46 új parkolóhellyel és kerékpártárolókkal is gyarapodni fog.