• Egy közel 27 évvel ezelőtti híradófelvételt találtunk a Paskál Strandról.

  • Idén teljesen megújul és fedett résszel bővül a fürdő.

A főváros legfiatalabb strandfürdője a zuglói Paskál. A szezonálisan üzemelő fürdőt 1989 júniusában nyitották meg, a vízellátását pedig egy 1965-ben fúrt, 70 Celsius-fokos vizet adó termálkútból oldották meg.

Paskál Fürdő

A Nemzeti Audiovizuális Archívumban találtunk egy híradófelvételt a strandfürdő megnyitásáról. A kissé nehezen érthető narrációban arról beszél a riporter, hogy ez az első budapesti strandfürdő a második világháború óta. A fürdő különlegességét pedig az összekapcsolt ikermedence jelenti. Elhangzik az is, hogy 100 millió forintba került a strandfürdő felépítése.

(A videót időközben törölték).

A Paskál idén ünnepli megnyitásának a 27. évfordulóját és ebből az alkalomból teljesen megújul, már meg is kezdődött a fürdő átépítése. Ahogy az egyik tavalyi cikkünkben írtuk, mostantól nemcsak nyáron, hanem egész évben működni fog a fürdő. Építenek egy új fürdőépületet, ahol szauna, gyógyvizes ülőmedence, babamedence és tanmedence kap helyet. A kültéri ikermedencét szétválasztják és az egyik télen is működni fog. A fürdőfejlesztés 1,1 milliárd forintba kerül és amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor már idén júniusban átadják a fürdőt.

Látványtervek a megújuló Paskál Fürdőről:

Paskál fürdőPaskál fürdő

Ide kattintva megnézheti, hogy milyen volt a Harkányi Gyógyfürdő körülbelül 35 évvel ezelőtt.