• Hegykő elsősorban a termálfürdőjéről ismert, de ezen kívül más kikapcsolódási lehetőségeket is nyújt a település.

  • Ezt mutatja be egy rövidfilm.

Egy Fertő-tó körüli kerékpáros projekthez kapcsolódóan kisfilm készült Hegykőről. A Soprontól 20 kilométerre található, az ausztriai határ közelében fekvő községben egy termálfürdő is működik. A fürdő meglehetősen magas ásványanyag-tartalmú vize 2004 óta gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik.

A víznek magas a nátrium-klorid, a fluor, a kén és a jódtartalma is. Főként mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati gyulladásos megbetegedések esetén lehet kedvező hatása, de az ortopéd műtétek utókezelése során is segíti a gyógyulást a hegykői víz.

Hegykő nevére minden évben akkor szoktunk rácsodálkozni, amikor összeállítjuk az előző év legnépszerűbb termálfürdős településeinek a listáját. A külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma alapján ugyanis évről-évre előkelő helyen végez Hegykő, számos ismertebb üdülőhelyet is megelőzve. Ezt annak köszönheti a település, hogy rendkívül kedvelt az osztrák és a német turisták körében.

Hegykő termálfürdőA lenti kisfilmből kiderül, hogy nemcsak fürödni lehet Hegykőn. A kerékpárhálózatnak köszönhetően adottak a biciklis kirándulási lehetőségek, de Hegykőn termelői piac is működik, a fürdő mellett egy kemping is található, a település határában pedig egy vasfüggöny emlékhely is megtekinthető. Mindezek mellett nyaranta fesztiválokat is rendeznek Hegykőn.

Hegykő biciklivel from Endru-Media on Vimeo.