Fürdős programok és akciók október 4. és 9. között.

  • Számos fürdőben lesznek programok a Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából.

  • Gyermekfoglalkozásokat, éjszakai fürdőzéseket, vízi vetélkedőket is tartanak.

Budapest: a Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából a Széchenyi, a Gellért, a Lukács, a Király, a Paskál és a Rudas fürdőkben is lesznek különféle programok. Ezeket összegyűjtve ide kattintva találja.

Győr: október 7-én, pénteken újra éjszakai fürdőzés lesz a Rába Quellében, ami 21 órától éjfélig tart. 22 és 23 órakor szaunaszeánszok is lesznek. A belépő 2000 forintba kerül, szauna használattal pedig 2500 forintba.

Rába Quelle GyőrHajdúszoboszló: október 8-án, a Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából lesznek programok a Hungarospában. Korhű fürdőruha bemutatót tartanak 11 órától a gyógyfürdőben, 14 órától az Aqua-Palace-ban. 15 órától Miki mini party szórakoztatja a gyerekeket, 16 órától pedig szaunaszeánszok lesznek.

Harkány: szombaton a Harkányi Gyógyfürdőben is megünneplik a Magyar Fürdőkultúra Napját. 11 és 15 órakor vízi tornát tartanak a gyógymedencében, 10-12 óra között vízi vetélkedők lesznek a strandon, de szauna ceremóniákon is részt vehetnek az érdeklődők. Utóbbiakat 16 és 17 órakor tartják. Októberre egyébként rengeteg akcióval készült a Harkányi Gyógyfürdő, ezeket ebben a cikkünkben foglaltunk össze.

Igal: október 8-án az Igali Gyógyfürdőbe is érdemes lesz ellátogatni. 11 órától aqua-zumbán lehet részt venni a belső termálmedencénél. 13, 14 és 15 órakor pedig ingyenes szaunaszeánszok is lesznek. Ráadásul ezen a napon minden egész napos fürdőbelépő mellé egy 500 forint értékű masszázskupont adnak ajándékba.

Komárom: október 8-án a Brigetio Gyógyfürdőben éjszakai fürdőzést tartanak, ami 20:30-tól éjfélig tart. A gyógymedencék, az uszoda, a szaunavilág és a gőzszauna is nyitva lesz. Az este folyamán öt alkalommal lehet szaunaszeánszokon részt venni.

Makó: szombaton a Hagymatikumban is megtartják a Magyar Fürdőkultúra Napját. Különféle sportbemutatókat lehet megtekinteni, valamint este vízi discó is lesz, a részletes programot megnézheti a fürdő weboldalán.

Zalakaros: szombaton 11 órától a fürdő vendége lesz a nagykanizsai Molnár Flóra úszó olimpikon, aki interaktív beszélgetést, élménybeszámolót tart a riói olimpiáról. A fürdővendégek számára ingyenes program az első emeleti gyógyászati pihenőtérben kerül megrendezésre.