• Október 8-án több fővárosi fürdőben is idegenvezetésen lehet részt venni, de sok egyéb más rendezvénnyel is készülnek a fürdők.

  • Kiállítások, hastáncosok, éjszakai fürdőzések is lesznek.

A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából október 8-án – szombaton – több fővárosi termálfürdőben is programokkal várják a vendégeket. Ritkák az ilyen színes és sokféle lehetőséget tartogató rendezvények a fővárosi fürdőkben, ezért érdemes lesz élni a lehetőséggel.

Széchenyi Gyógyfürdő: idegenvezetést tartanak 11 és 15 órakor, az érdeklődőknek a fürdő aulájában lesz a gyülekezőjük. Mivel egy csoportban legfeljebb 30-an lehetnek, ezért előzetes regisztráció szükséges a következő email-címen: info.szechenyi@spabudapest.hu. Ezen felül délben és 13:30-kor cigányzenészek lépnek fel, 19 órakor pedig látványos tűzzsonglőr show-t ad a Tűzfészek Társulat.

Gellért Gyógyfürdő: ebben a fürdőben is lesz idegenvezetés, méghozzá 11, 14 és 17 órakor. Előzetesen ezen a címen lehet regisztrálni: info.gellert@spabudapest.hu. A fürdőben megtekinthető Udvarhelyi Zsuzsanna festőművész AQUA című kiállítása. 12:30-kor pedig koncertet ad a Presto kamaraegyüttes és Tóth Orsika énekművész.

Lukács Gyógyfürdő: ebben a fürdőben 15 órakor lesz idegenvezetés, regisztrálni a lukacsinformacio@spabudapest.hu címen lehet. Esti programok is lesznek a gyógyfürdőben, 20 órától hajnalig szaunaprogramokon lehet részt venni, 18 órától éjfélig pedig DJ-k szórakoztatják a vendégeket.

Lukács FürdőKirály Gyógyfürdő: 12, 14 és 16 órakor tartanak idegenvezetést, a látogatás itt is előzetes regisztrációhoz kötött, ami a kiraly@spabudapest.hu címen tehető meg. A fürdőben 17, 18 és 19 órakor hastánc bemutatókat tartanak.

Paskál Gyógy- és Strandfürdő: lehetőség lesz zenés éjszakai fürdőzésre, hiszen éjfélig tart nyitva a Paskál, ahol koktélakciókkal is készülnek.

Rudas Gyógyfürdő: 11, 12 és 13 órakor lesz idegenvezetés, regisztrálni a következő címen lehet: rudas@spabudapest.hu. A fürdőben megtekinthető egy úszástörténeti kiállítás. 12, 14 és 16 órakor cigányzenével szórakoztatják a látogatókat, valamint éjjeli szaunaprogramok is lesznek a Rudasban 22:30-tól egészen éjjel 1 óráig.