• A Víz Világnapja alkalmából március 22-re több aktivitással, programmal készül a ráckevei Aqua Land Termálfürdő.

  • Iskolások látogatnak el a fürdőbe és a napi szaunaprogramok is a világnap köré épülnek.

Az Aqua Land Termálfürdő immár harmadik alkalommal rendez rendhagyó természettudományi órát, tanulmányi kirándulást a helyi-, és környékbeli iskolák meghívásával március 22-én, a Víz Világnapján. Szerdán közel 200 diák fog ellátogatni a fürdőbe.

Karczagi Sándor ügyvezető igazgató fogadja a résztvevőket, majd egy helyszíni bejárás alkalmával bemutatja a ráckevei fürdő meglévő két kútját, valamint az új kút fúrási munkálatait. Közben hasznos és érdekes információkat ad át fürdők vizeivel és a Föld édesvízkészletével kapcsolatban. Lehetőség lesz a Keve Gyöngye ásványvíz megkóstolására, amelyhez a gyerekek saját kulacsaikat hozzák el, így védve a természetet a műanyag poharaktól.

A gyerekek további séta keretein belül megnézhetik, sőt kezükkel érzékelhetik, hogy milyen érzés egy kültéri termálvizes medence 37-38 Celsius-fokos vízébe belenyúlni. A fürdő munkatársai egy néhány kérdésből álló kvízzel is készülnek az elhangzott információk alapján. Az a három osztály, amelyek százalékos arányban a legtöbb jó választ adják a kérdésekre, osztálykirándulást nyerhetnek a fürdőbe.

A délutáni szaunaprogramokba (16:00, 17:00, 18:00,19:00) is belecsempészik a világnap információit, valamint a Keve Gyöngye ásványvíz és a Kevei Gyógyvíz jótékony hatásairól szóló információkat. A szerdai szaunaest tematikája pedig abszolút a világnapja köré épül.

Gyerekek Ráckevén a Víz Világnapján

További Víz Világnapi fürdős programokat talál ide kattintva.