• Nyugdíjasoknak tartanak egészségnapot a Hagymatikum Gyógyfürdőben.
  • Most kedvezményes áron bérletet is válthatnak a nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkezők.
  • 50 millió forintot kap az önkormányzattól a fürdő.

Nyugdíjas találkozóval egybekötött egészségnapot tart a makói Hagymatikum Gyógyfürdő. A rendezvényre március 10-én, kedden kerül sor. Ezen a napon egészségügyi-, gyógyászati- és zenés programokat tartanak a fürdőben. Akciós lesz a belépő is, hiszen a nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkezőknek 1000 forintba, a Makó-kártyás nyugdíjasoknak pedig 850 forintba kerül a jegy. Ráadásul a nap folyamán a gyógyfürdő éttermében kedvezményes menüajánlatokkal is várják a vendégeket.

Hagymatikum MakóSzintén a nyugdíjasoknak jó hír, hogy kedvezményes bérletet kínál számukra a makói fürdő. A bérlet február 23-tól vásárolható meg 6500 forintért és két hónapra (március, április) szól. Ehhez szintén szükséges a nyugdíjas-igazolvány felmutatása. Az akciós bérlet hétköznaponként és napi egyszeri belépésre érvényes, a szaunarészleg használatát nem foglalja magában.

50 millió forintos támogatást kap a Hagymatikum

A makói önkormányzat a korábban tervezett 70 millió helyett 50 millió forinttal támogatja a fürdő 2015-ös működését. A Délmagyarország híre szerint ezt a fürdő úgy gazdálkodja ki, hogy a nyári szezonban szükséges plusz létszámot gyakorlaton lévő főiskolásokkal és közmunkásokkal töltik fel. Az 50 millió forintos támogatásból 41 milliót a Makó-kártyás kedvezmények finanszírozására fordítanak. (Ezzel például egy felnőtt belépő nem 2200, hanem csak 1100 forintba kerül).

Tehát már lényegében csak évi 9 millió forintot kell a városnak a Hagymatikumra költeni. Ez jelentős előrelépés ahhoz képest, hogy 2013 elején még annak kapcsán írtunk a fürdőről, hogy a Makói költségvetés 6 százalékát, 170 millió forintot kellett a fürdőre fordítaniuk.