Idén 200 ezer vendéget várnak és egy pénzvisszafizetési garanciát tartalmazó prémium szolgáltatást is bevezetnek a makói fürdőben, aminek a működtetéséhez 170 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat.

Biztosítja a Hagymatikum Fürdő működtetéséhez szükséges forrásokat a makói önkormányzat és a tavalyihoz hasonlóan, idén is 200 ezer vendégre számítanak – írja a Délvilág napilap. Ahogy már korábban írtunk róla, a tavaly januárban nyílt fürdő ugyan a nyári hónapokban kitermelte a fenntartási költségeit, ám az év többi részében veszteséggel üzemelt. Emiatt tavaly év végén vezetőváltás történt a Hagymatikum élén, és a fürdő alkalmazottainak létszámát is csökkentették.

Buzás Péter makói polgármester mostani bejelentése szerint a Hagymatikum idei költségvetését 470 millió forintosra tervezik, viszont úgy számolnak, hogy ebből csak 300 milliót fog kitermelni a létesítmény. Emiatt az önkormányzat 170 millió forinttal járul hozzá a fürdő üzemeltetéséhez. Ez azt jelenti, hogy Makó város teljes éves költségvetésének durván a 6 százalékát költik a Hagymatikumra. A Buzás Péter által elmondottakból az derült ki, hogy nyilván a fürdő építésének kezdetekor nem számoltak ilyen plusz kiadással, de a válsággal nem tudtak előre kalkulálni. Mindenesetre Makó szempontjából távlatilag kitörési lehetőséget látnak a fürdőben.

A polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt időszakban 10 panzió építésére adtak ki engedélyt és jövőre egy szálloda is megnyílhat a Hagymatikum szomszédságában. A szálláskapacitás bővülése pedig jótékonyan hathat a termálfürdő bevételeire is.

Bejelentették azt is, hogy idén nem emelik a belépőjegyek árait. Továbbá egy akció keretében pénzvisszafizetési garanciát fognak vállalni. A teljes részletességében nem ismertetett akció lényege az, hogy a prémium csomagra befizető vendégek – amennyiben elégedetlenek – visszakapják a belépőjegy árát. Amint további részletek derülnek ki erről a prémium csomagról, természetesen beszámolunk róla a Termál Online-on.