• Ezen a hétvégén futóverseny lesz a baranyai megyeszékhely és a Harkányi Gyógyfürdő között.
  • A táv 25 kilométer.
  • Több mint ezer indulóra számítanak.

Március 8-án, azaz vasárnap 31. alkalommal rendezik meg a Pécs-Harkány futóversenyt. A mezőny Pécsen a Verseny utcából indul. A befutó helyszíne pedig már hagyományos módon a Harkányi Gyógyfürdő lesz. A táv 25 kilométer, azaz hosszabb, mint egy félmaraton. Viszont váltóban is lehet indulni, ilyenkor a táv 8,5-9-7,5 kilométer. Az eredményhirdetést 15 órakor tartják a fürdő előterében.

A résztvevők ajándékba kapnak egy pólót, a befutók emlékérmet vehetnek át, a rajtszám pedig egyben aznapi belépőt jelent a gyógyfürdőbe. (A kísérőik pedig féláron válthatnak belépőt). A szervezők a Pécsre történő visszautazást is biztosítják 16 órai indulással.

A Pécs-Harkány futóverseny mostanra az egyik legnagyobb tömeget megmozgató sporteseménnyé nőtte ki magát a Dél-Dunántúlon. A szervezők több mint ezer futó indulásával számolnak. A kísérőkkel együtt pedig a háromezret is elérheti az összlétszám.

A távot leggyorsabban Sági Ferenc futotta le még 1992-ben, a 77 perces idejét azóta sem sikerült senkinek megdönteni. Ez 19,4 km/órás átlagsebességet jelent, ami elképesztő teljesítmény. Tavaly az egyéni indulók közül Kedves Roland lett az első, aki 83 perc alatt teljesítette a távot. A mezőny vége pedig három óra alatt ért be a célba. A futóversenyről további információkat a rendezvény honlapján olvashat.