Fürdős akciók és programok augusztus 30. és szeptember 4. között.

  • Szeptembertől ismét igénybe vehető az Agárdi Gyógyfürdő OEP akciója.

  • Harkányban és Hévízen szüreti programokat tartanak, Mórahalmon pedig érdemes családi jegyet venni.

  • A Miskolctapolcai Barlangfürdőben szombaton zártkörű rendezvény lesz.

Agárd: ismét a Fejér megyei nyugdíjasok számára kínál OEP által támogatott gyógyászati akciót az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő. A kedvezmény azokra vonatkozik, akik a maximálisan igénybe vehető 60 darab kezelést egyben felíratják. Egy nap négy kezelés (medencefürdő és három másik kezelés) vehető igénybe, 15 alkalommal. A 60 kezelésből álló kúra ára 13 200 forint, azaz csak 220 forint kezelésenként. A lehetőségről további információkat talál a gyógyfürdő honlapján.

Harkány: szeptember első hétvégéjén – 16 órától – ismét szaunaceremóniákkal várják a vendégeket a Harkányi Gyógyfürdőben. Szombaton levendula-citrom, vasárnap borsmenta-kamilla illatokkal készülnek a szaunamesterek.

Szeptember 2-4. között immár 22. alkalommal kerül megrendezésre a Harkányi Szüreti Fesztivál. Szüreti kavalkád, koncertek várják a vendégeket az üdülőhely főutcáján. A rendezvényen fellép – többek között – a Budapest Bár, Szabó Balázs bandája, Deák Bill Gyula.

Hévíz: a zenés nyári esték programsorozat augusztus 30-án, azaz kedden zárul. 19 órától a Festetics téren Horváth Elemér, valamint Horváth Gábor hegedű és zongora műsora tekinthető meg.

Hévíz-Egregy: szeptember 3-án és 4-én tartják az Egregyi Szüret nevű rendezvényt. A két nap során főzőversenyt tartanak, de népi játszótér, kézműves foglalkozások, utcazenészek is várják az érdeklődőket az Egregyi Múzeum rendezvényterén. Vasárnap pedig ugyanitt Zoltán Erika, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar ad koncertet.

Hévíz TófürdőMakó: a Hagymatikumban továbbra is minden kedden akciókkal várják a fürdővendégeket. Augusztus 30-án a 30 perces svéd masszázs, a 30 perces aromamasszázs, a 30 perces tibeti masszázs, valamint a vörösboros kádfürdő vehető igénybe 50 százalékos kedvezménnyel.

Miskolctapolca: nem program és nem akció, de fontos információ azoknak, akik hétvégén szeretnének ellátogatni a Barlangfürdőbe. Szeptember 3-án, azaz szombaton ugyanis egy zártkörű rendezvény miatt nem lesz nyitva a fürdő. Aki gyógykezelést vesz igénybe, az a Barlang Aquaterápia részlegen ezen a napon is megteheti. Aki mindenképpen Miskolctapolcán fürödne ezen a napon, annak érdemes felkeresni a tavaly megújult Miskolctapolcai Strandfürdőt.

Mórahalom: augusztus utolsó napjáig, azaz még szerdáig érvényes a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő akciója. Ennek keretében azok a gyerekek, akik idén kezdik az általános iskola első osztályát, most ingyen strandolhatnak. Ráadásul – szintén augusztus 31-ig – minden családi belépőjegy mellé egy ajándék belépőt adnak. Az 1 fő részére ingyenes belépést biztosító jegy szeptember folyamán használható fel.

Zalaszentgrót: továbbra is érvényes a termálfürdő keddi és szerdai akciója. Keddenként 20 százalékkal olcsóbban válthatnak belépőt a nyugdíjasok. Szerdánként pedig a családi belépők árából adnak 20 százalékos kedvezményt.