Rengeteg szűrővizsgálattal, többféle egészségmegőrző tornával, szakemberek előadásaival várják az érdeklődőket a baranyai gyógyfürdőben.

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő területén egészséghétvégét tartanak szeptember 12-én és 13-án (pénteken és szombaton). Alapvetően háromféle programot kínál ezen a két napon a gyógyfürdő: egészségmegőrző foglalkozásokat, előadásokat és ingyenes szűrővizsgálatokat. Az elsőként említett programok közé tartozik a vízi torna, a zsírégető kardio torna, légzőtorna, gerinctorna, kardiológiai gyógytorna. De nem csak tornázni lehet, hiszen hangtál- és táncterápiával, hahotajógával, szaunaceremóniákkal is készülnek a szervezők. A szűrőprogramokon belül a klasszikus vérnyomás- és vércukormérés mellett bőrgyógyászati (anyajegy szűrés), reumatológiai vizsgálaton és szívstresszmérésen is részt lehet venni.

Harkányi gyógyfürdő

Harkányi Gyógyfürdő

Az előadások is meglehetősen széles témakört fognak majd át. Pénteken az egészségmegőrzés és a mozgás, a gyógytorna kapcsolatáról, a víz alatti gyógytornáról, a csontritkulásról, a stresszkezelésről lesznek előadások. Ezek mellett szó lesz a harkányi gyógyvíz hatékonyságáról a bőrgyógyászati betegségek és a meddőség kezelése terén. Szombaton hallhatnak az ivókúrákról, a táplálkozásról és a diétákról, valamint a gyógytorna szerepéről a mozgásszervi betegségek esetén. Az előadások nagy részét orvosok tartják.

Éjszakai újdonság

Szintén a Harkányi Gyógyfürdőhöz kapcsolódó hír, hogy szeptember második felétől minden pénteken (20 óra és éjfél között) éjszakai fürdőzést tartanak.