Hazai orvosok új egészségprogramot dolgoztak ki Hévízen. Az úgynevezett termáljég kúrának kettős hatása van, egyrészt alkalmas a meglévő panaszok enyhítésére, a fájdalmak csökkentésére. Másrészt egészségmegőrző hatása is van a kezeléssorozatnak. „Sokan krónikus izületi bántalmakkal érkeznek hozzánk, de a kezelés sportsérülések, műtéti sebek, bőrproblémák gyógyulását is elősegíti. A termáljég kúra energetizálja a szervezetet, azaz felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, segíti a sejtregenerálódást, egészségesebbé teszi a bőrt és a testsúlycsökkentést is segíti” – mondja Dr. Major Zoltán, a kúrát kifejlesztő NaturMed HotelCarbona reumatológus és fizikoterápiás szakorvosa.

termáljég kúra

A termáljég kúrák során többféle, jól bevált kezelési módszert kombinálnak. A kezelésnek része a Humino iszapos kádfürdő, ami vérkeringést javító, salaktalanító és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. A folyékony nitrogén elpárologtatásával létrehozott jégszaunának elsősorban gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van, de segíti a zsírégetést is. A kúra része a Kneipp taposómedence használata, ami az érfalakra van kedvező hatással. (A Kneipp-vízgyógykezelésről írtunk már korábban). Mindezeket egészíti ki a hévízi termálvíz, amely pedig a mozgásszervi betegségek kezelése esetén rendelkezik bizonyított gyógyhatással. A termáljég kúra magas hatékonysága mindezeknek a kombinációjában rejlik.

Hévízi-tó

A hévízi NaturMed Hotel Carbona friss kutatása szerint a gyógy- és wellness szállodákba látogató vendégek elsősorban a komplex egészségprogramokat és a relaxáló kezeléseket keresik. Ebbe a sorba illeszkedik a termáljég kúra is. A KSH adatai szerint egyébként az egészségturisztikai célú utazások egyre népszerűbbek a külföldi és a hazai vendégek körében is. Tavaly az üdülési céllal hazánkba látogató 13,5 millió turista közül 2 milliónyian kifejezetten gyógy- és egészségturisztikai céllal érkeztek az országba. Ennek kapcsán 141,6 milliárd forintot költöttek. A magyarok közül pedig egészségmegőrzési céllal 540 ezren töltöttek el hosszabb-rövidebb időt a hazai szálláshelyeken.