• A lávaköves masszázs elsősorban lazító, vérkeringést fokozó, stresszoldó hatással bír, de segíthet az álmatlanságban szenvedőknek is.

  • Viszont az egyik legdrágább masszázsfajta.

A különféle masszázsfajták közül az egyik legkülönlegesebbnek számít a lávaköves masszázs. A lávaköves masszázs lényege, hogy felhevített kis köveket helyeznek a test energiaközpontjaira. Ez tipikusan nagyjából 50 fokosra melegített bazaltkövekkel történik, valamint illóolajokat is használnak a kezelés során.

A lávaköves masszázs kedvező hatása abból ered, hogy a vulkanikus eredetű bazaltkövek hőtartó képessége nagyon jó, lassan hűlnek ki. (Érdekes párhuzam: az iszapkezelések során is az iszap jó hőtartóképességét használják ki). Van tehát a felmelegített köveknek egy kedvező, fizikai hatása: lokális vérbőséget okoz, kedvezően hat az idegrendszerre. Ennek elősegítésére egyes helyeken egy rövid svédmasszázs előzi meg magát a lávaköves kezelést.

Mikor érdemes ezt masszázsfajtát alkalmazni? A kövekkel végzett speciális masszázs elsősorban lazító, vérkeringést fokozó, stresszoldó hatással bír, de segíthet az álmatlanságban szenvedőknek is. Összességében azokkal a jó tulajdonságokkal rendelkezik, mint a „sima” masszázs, csak a lávakövek felerősítik ezt a hatást. A felhasznált illóolajok miatt légzésproblémák, tüdőbetegségek esetén a masszázs előtt nem árt kikérni orvos tanácsát.

Lávaköves masszázs: időt kell rá szánni

A lávaköves masszírozás meglehetősen időigényes, a kezelés időtartama 60-tól akár 90 percig is terjedhet. Mindezek miatt valamivel költségesebb is a többi masszázsfajtánál. Korábban, amikor megnéztük a konkrét árakat, akkor egyes gyógyfürdőkben – a wellness szolgáltatásaik részeként – 6000 és 9000 forint közötti áron kínálták ezeket a kezeléseket.

Ugyanakkor sokak szerint nagyon is megéri az árát, akár heti rendszerességgel is érdemes eljárni lávaköves masszázsra, mert tényleg nagyon jól csökkenti a napi stresszt, hátrahagyhatjuk egy kicsit a problémákat. Márpedig számos betegségnek a forrását a stressz, az idegeskedés jelenti.

lávaköves masszázs