• Olyan esetekben ellenjavallt a súlyfürdő használata, amikor a nyakig érő 34 fok körüli víz, vagy a gerinc húzása sem javasolt.

  • Érrendszeri és mészhiányos betegségek vannak a tiltólistán.

Korábban már írtunk arról, hogy milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik a súlyfürdő. A kezelések révén enyhülhetnek a gerincet, a csípőt és a térdízületeket érintő panaszok, miután az említett területeken meglévő izomgörcsök oldódnak, az idült gyulladások mértéke pedig csökken. (A súlyfürdő hatásáról bővebben ide kattintva olvashat).

súlyfürdő Hajdúszoboszló

Vannak azonban olyan esetek is, amikor ellenjavallt a súlyfürdő alkalmazása. A kezelés nyakig érő, 34-36 fokos vízben történik, ezért nem szabad súlyfürdőt igénybe venni a következő betegségeknél: nagyon magas, kezeletlen vérnyomás, keringési zavarokkal járó szívbetegségek, előrehaladott érelmeszesedés, verőérszűkület. Nem a meleg víz, hanem a húzatás jelenthet veszélyt a csigolyák összeroppanásával fenyegető betegségek esetén. Továbbá szintén nem javasolt alkalmazni ezt a kezelési módot a csontok mészhiányos állapotánál, csontdaganatoknál.

A fentiek miatt is fontos, hogy a súlyfürdőt felíró szakorvost a betegek minden esetben tájékoztassák a fennálló egyéb egészségügyi panaszaikról, betegségeikről. Magát a súlyfürdő módszerét egyébként egy hévízi orvos, dr. Moll Károly és felesége dolgozta ki és 1953 óta használják. Elsőként az akkori postás üdülő fürdőrészlegében kezdték alkalmazni a kezeléseket.

súlyfürdő veszélyei