Mostantól az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által is támogatott iszapkezeléssel bővül Gyopárosfürdő gyógyászati repertoárja – adta hírül a Turizmus Online. Az iszappakolások hatásáról korábban már írtunk. Dióhéjban: a kezelések során lokálisan vérbőség keletkezik, ami oldja a merevséget, lazítja az izmokat, fokozza az anyagcserét. Mindezt erősíti az iszapból kioldódó ásványi anyagok kedvező tulajdonsága.

Gyógytorna Gyopárosfürdőn

Gyógytorna Gyopárosfürdőn

Orosháza-Gyopárosfürdőn eddig hétféle gyógyászati kezelés volt elérhető OEP-támogatással: gyógymedence, gyógyvizes kádfürdő, súlyfürdő, szénsavfürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor és csoportos gyógytorna. Ahogy táblázatunkban is láthatják, Gyopároson alacsony önrésszel vehetők igénybe ezek a szolgáltatások.

Támogatott gyógykezelések árai (forintban)

Medencefürdő 260
Gyógyvizes kádfürdő 100
Súlyfürdő 150
Szénsavas fürdő 150
Orvosi gyógymasszázs 200
Víz alatti sugármasszázs 150
Víz alatti csoportos gyógytorna 100

Az iszappakolások önrészét még nem publikálta a gyógyfürdő, viszont máshol általában alkalmanként 300-600 forintért vehető igénybe. Gyopárosfürdő egyébként az ország egyik legrégebbi fürdőhelye. Az 1800-as évek végén már pezsgő fürdőélet volt a gyógyító vizű Gyopáros-tónál.