• Közel 30 éve működik nappali kórház a szombathelyi uszoda földszintjén. 

  • Az épület jövő hónapban kezdődő felújítása után azonban nem fog újra kinyitni.

  • Kezelések lesznek, csak gyógyvíz nélkül.

A Tények beszámolója szerint novemberben felújítások kezdődnek a szombathelyi fedett uszodában. A munkálatok után viszont már nem fog újra kinyitni az épületben található nappali kórház. A kezelések nagyrészt továbbra is elérhetőek lesznek a megyeszékhely kórházában, viszont ott ezekhez nem tudnak gyógyvizet biztosítani. Márpedig a jelenleg használt minősített gyógyvíz jelentősen javította a balneoterápiás kezelések hatékonyságát.

Szombathely gyógyvizes kezelés

A gyógyvizes kezelésekhez ragaszkodó betegeknek ezért a jövőben a 28 kilométerre lévő Bükfürdőre, vagy a 30 kilométerre található Sárvárra kell utazniuk. A riportban megszólaló férfi elmondása szerint viszont emiatt az utazgatással el fog egy egész napja menni, miközben helyben 2-3 óra alatt végzett a kezelésekkel.

A nappali kórház 1985 decemberében nyitotta meg kapuit, azaz egy hónap híján 30 évig működött. Az Andits Tamás főorvos által vezetett intézmény kifejezetten kedvelt (volt) a helyiek körében, egy nap akár 80 ember is megfordult a rendeléseken és a kezeléseken. Az itt található gyógyvíz főleg a kopásos nagyízületi betegségek esetén hatékony.

Itt megnézheti a teljes tudósítást: