• A nyáron komoly gerincsérülést szenvedett Szőke Zita személyi edző.

  • A rehabilitációja során gyógyvizes kezelést is igénybe vett.

Szőke Zita pécsi személyi edző idén júniusban egy Velencei-tavi szállodában akart eltölteni néhány napot. Amikor azonban nekidőlt a hotel erkélyén található fakorlátnak, akkor az kiszakadt, Szőke Zita pedig hat métert zuhant.

Még szeptemberben nyilatkozott a pecsma.hu-nak az eléggé horrorisztikus nyári balesetéről:

“Csak egy reccsenést hallottam, a következő pillanatban pedig már magamat láttam kívülről, mintha kiesett volna a lelkem a testemből. Hallottam, ahogy kiabálnak az emberek, láttam magam körül a kerítésdarabokat. Aztán elájultam és csak a kórházban tértem magamhoz napok múlva.(…)

Eltört a koponyám, és darabokra tört az 5-ös és a 6-os nyakcsigolyám is. Az 5-ös olyannyira, hogy menthetetlen volt, ezért pótolni kellett. A csípőlapátból kivettek egy darab csontot és abból csináltak egy éket az ötös helyére. Így a 4-es, 5-ös és a 6-os össze van csavarozva.

A műtét után erős fájdalmaim voltak, de főként a csípőm fájt, még mankóval sem tudtam menni, édesanyám és a párom ölben cipeltek sokáig. A nyakmerevítőt körülbelül egy hónapja vették le, de még most is nehezen mozgatom a nyakam. Ha lefelé próbálok nézni, mintha áramütést kapna a testem. Mindezek ellenére hálás vagyok, hogy egyáltalán élek…”

Szőke Zita HarkányAz azóta felépült személyi edző gyors gyógyulásához saját elmondása szerint egy gyógyvizes kúra is hozzájárult. A Harkányi Gyógyfürdőben vett igénybe gyógyvizes kezelést, egyéni gyógytornát, pakolásokat és gyógymasszázst. Erre azért volt szüksége, hogy a végtagzsibbadása és az érzéskiesése elmúljon, valamint nagyobb tartományban tudja mozgatni a nyakát. Hetente két-három komplex gyógykezelésen vett részt a gyógyfürdőben. A harmadik kezelés után már elmúlt az az áramütésszerű érzés, amiről még szeptemberben beszélt.

A cikk szerint Szőke Zita rengeteget tanult az elmúlt hat hónapból és a balesetből. A hasonló traumán átesett, abból lábadozó sorstársainak pedig azt tanácsolja, hogy tűzzenek ki célokat a rehabilitáció során, és éljék az életüket.

Meddig szabad a gyógyvízben tartózkodni? Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.