A gyógyfürdőkben a gyógyvizes medencefürdő mellett számos egyéb gyógyászati kezelés is hozzáférhető. Ráadásul ezeket indokolt esetben az OEP is támogatja, így szakorvosi beutalóval kifejezetten kedvező áron vehetők igénybe. Összegyűjtöttünk ezek közül néhányat és azt, hogy milyen betegségek, vagy panaszok kezelésére alkalmasak.

Szénsavas kádfürdő. Az artériákat és a vénákat érintő keringési zavarok. Magas vérnyomás. Szívinfarktus, illetve szívműtétek utáni rehabilitáció során. Keringési zavarral járó mozgásszervi betegségek. Kezdődő érszűkület kezelésére. Szellemi és fizikai kimerültség esetén.

Orvosi gyógymasszázs. Ortopédiai és krónikus mozgásszervi betegségek. Reumatológiai elváltozások. Műtétek utókezelése. A vegetatív idegrendszert érintő problémák.

vízsugármasszázs, tangentor Víz alatti vízsugármasszázs. Ízületi bántalmak esetén. Keringési problémák. Sérülések utókezelése során. Olyan esetekben, amikor az orvosi gyógymasszázsnál kíméletesebb kezelési módra van szükség.  Egészséges embereknél is javítja a kondíciót.

Hévíz gyógytornaVíz alatti csoportos gyógytorna. Izmok, ízületek, a gerinc betegségeinél. Különösen akkor, amikor maga a mozgás is fájdalommal jár.

Iszappakolás. Kopásos mozgásszervi problémák. Izomgörcsök oldására. Meszesedés esetén. Kismedencei gyulladások kezelése. Egyes bőrgyógyászati betegségnél, például ezek közé tartozik a pikkelysömör is.

súlyfürdő Súlyfürdő. Porckorongot érintő betegségek. Idegzsába és gerincferdülés kezelése. A csípőízületek, térdízületek merevsége esetén. A súlyfürdős kezelésekről ide kattintva olvashat bővebben.