• A Zsigmondy Klubkártyával továbbra is kedvező áron vásárolható kedvezményes árú belépő három budapesti műemlékfürdőbe.

  • A kártya tényleg gyorsan visszahozza az árát, ezért érdemes meghosszabbítani, vagy újonnan kiváltani.

Tíz évvel ezelőtt, 2013-ban vezette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Zsigmondy Klubkártyát. Ezzel az volt a céljuk, hogy a hazai vendégkörnek is megfizethető belépési lehetőséget biztosítsanak a Gellért és a Széchenyi fürdőkbe, hiszen már akkortájt is ezek voltak a legdrágább fővárosi fürdők. A kedvezményt időközben kiterjesztették a Rudas Gyógyfürdőre is, ugyanis a Gellértet – majd valamikor – felújítás miatt bezárják. Ennek a pontos időpontja ugyanakkor nem ismert. Addig is három gyógyfürdőbe érvényes a kártya.

A kártya a kezdetek óta 5000 forintért váltható ki, illetve ugyanennyiért hosszabbítható meg újabb egy évre. Ami változott a korábbiakhoz képest, hogy már nem naptári évre (tehát január 1-től december 31-ig) érvényes, hanem a kiváltástól számított egy évig használható.

A Zsigmondy Klubkártyával rendelkező vendégek 4 órás belépőjegyet válthatnak a három említett gyógyfürdőbe. Ennek az ára korábban 2900 forint volt, de tavaly 3500 forintra emelték. Ugyanakkor a most januári általános áremelés a klubkártyás belépőket nem érintette, tehát maradt 3500 forint a kedvezményes jegyár.

Időközben változtak a Zsigmondy Klubkártyás belépők árai: hétköznap 4000 forintért, hétvégén 4500 forintért váltható 4 órás belépőjegy. Az ugyanakkor változatlan, hogy a Széchenyi, Rudas és Gellért fürdőkbe biztosít kedvezményes belépést a klubkártya.

Mindig a lejáratot követő 60 napig van lehetőség a Zsigmondy Klubkártya meghosszabbítására a Széchenyi, Gellért és Rudas fürdők pénztáraiban. Akinek van már kártyája, annak érdemes élnie a hosszabbítás lehetőségével, hiszen így elkerülhető az új klubkártya kiváltásával kapcsolatos – kicsit talán bürokratikus – adminisztráció.

Rudas fürdőbe is érvényes a Zsigmondy Klubkártya

Új Zsigmondy Klubkártya igénylése

Akinek még nincs klubkártyája, vagy már kifutott az említett 60 napos határidőből, az a Budapest Gyógyfürdői Zrt. ügyfélszolgálatán (1146 Budapest, Állatkerti körút 9-11., bejárat a Kós Károly sétány felől) teheti ezt meg a nyitvatartási időben (hétfőtől szerdáig: 8:30-15:30, csütörtökön: 11:00-18:00, pénteken: 8:30-13:30 óra között, ebédidő: 12:00-12:30 óra között).

Fényképes kártyáról van szó és az ehhez szükséges fotót a helyszínen készítik el. Ne felejtsék otthon a személyi igazolványukat és a magyarországi lakcímkártyájukat, ugyanis ezek is szükségesek a klubkártya kiváltásához. Az új kártya várható elkészítési ideje 2 hét.

Fontos tudni a kártyáról, hogy csak az adott személy használhatja, tehát nem lehet átruházni. Továbbá csak napi egy belépésre jogosít. Amennyiben túllépik a 4 órás időtartamot, akkor az adott fürdő hétvégi jegyára és a 3500 forintos belépőár közötti különbséget kell kifizetni túlfürdési díjként.

A klubkártyáról minden egyéb információt megtalál a Budapest Gyógyfürdői Zrt. weboldalán.