• Még a ma ismert fürdőkomplexum sem létezett, amikor már hivatalosan is igazolták az egerszalóki termálvíz gyógyhatását.

  • Van egy szállástippünk is az Egerszalókra utazóknak.

Az 1960-as évek elején, olajkutatás közben találtak termálvizet a Heves megyei Egerszalókon. Ahogy annak idején sok hasonló termálkútnál történt, elsőként a környékbeliek fedezték fel maguknak a helyet, az elfolyó termálvizet kis árkokban fogták fel és abban fürödtek.

Sokan már akkor esküdtek a víz gyógyhatására, aminek hamar híre ment. Ennek köszönhetően az egerszalóki termálforrás és környéke hamarosan kedvelt „vadfürdőzési” hellyé vált, ahová rengetegen jártak előbb Eger környékéről, majd egyre távolabbról is.

Közel három évtizeddel ezelőtt, – amikor még nem is létezett a mai hatalmas fürdő – a település vezetősége úgy döntött, hogy orvosi vizsgálatokat végeztet a feltörő termálvízzel. Erre 1992-ben került sor, amikor a termálkútból gyűjtött vizet az egri kórházba szállították. Itt különféle ízületi panaszokkal küszködő betegeken próbálták ki a víz hatását. Az eredmények alapján pedig még abban az évben hivatalosan is gyógyvíz minősítést kapott az Egerszalókon feltörő termálvíz.

Egerszalók fürdő régenA kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos egerszalóki gyógyvíz elsősorban kopásos ízületi betegségeknél, hát- és derékfájásnál, gyulladásos ízületi betegségek nyugalmi időszakában, továbbá ortopédiai és gerincműtétek utókezelése során bír kedvező hatással. Ezen felül nőgyógyászati gyulladások, pikkelysömör és ekcéma esetén is hatásos lehet egy egerszalóki fürdőkúra.

A Saliris Resort 17 medencéje közül ötöt töltenek a gyógyvízzel. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a gyógyvíz megtalálható a „nagy fürdő” melletti Nosztalgia Strandfürdőben is, ahol három szabadtéri gyógyvizes medence áll egész évben a vendégek rendelkezésére.

Egerszalók Nosztalgia StrandfürdőAmennyiben Egerszalóki üdülést tervez, akkor ideális választást jelenthet a település egyik legújabb szálláshelye, az egerszalóki Villa Cuvée. Itt összesen 21 szoba áll a vendégek rendelkezésére, s minden szobához terasz, vagy erkély is tartozik.

A szobák légkondicionálóval, mikrohullámú sütővel, tűzhellyel és íróasztallal is rendelkeznek. Sőt, ruhásszekrény, síkképernyős televízió és fürdőszoba is a felszereltség része. A Villa Cuvée-ben családi szoba is foglalható, továbbá a szálláshelyen egy beltéri játszóház és szauna is található.

Villa Cuvée Egerszalók

Villa Cuvée EgerszalókVilla Cuvée EgerszalókVilla Cuvée EgerszalókA cikk megjelenését a Villa Cuvée támogatta.