• A hajdúszoboszlói gyógyvíz és a fürdőben végzett gyógykezelések számos egészségügyi probléma esetén rendelkeznek igazolt gyógyhatással.

  • A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő kúracsomagja révén mindezt most kedvező áron tapasztalhatják meg a vendégek.

A Hajdúszoboszlón feltörő gyógyvíz a jódos-brómos-konyhasós-hidrogénkarbonátos vizek csoportjába tartozik. A javallatainak listája meglehetősen hosszú, hiszen ízületi gyulladások- és elváltozások, a gerincoszlop különféle gyulladásos megbetegedései, idegfájdalmak, ideggyulladások, izomfájdalmak esetén is hatékony. Ezen felül sérülések, sportsérülések, csonttörések utókezelése során is alkalmazható. Ráadásul egyes nőgyógyászati problémák, valamint bőrbetegségek kezelésére is használható.

Az elmúlt évtizedekben számos orvosi kutatás során is vizsgálták a hajdúszoboszlói gyógyvíz, valamint a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben végzett kezelések hatását. Például még a 90-es években térd- és csípőízületi kopásban szenvedő betegeknél bizonyították a szoboszlói fürdőkúrák fájdalomcsökkentő, az életminőséget javító tulajdonságát.

A gyógyvíz és a súlyfürdő együttes hatását vizsgálták bő tíz éve 72 porckorongsérves betegnél. A kezelések mind a nyaki, mind az ágyéki porckorong elváltozások esetén hatékonynak bizonyultak.

Ugyancsak egy orvosi vizsgálattal bizonyították be azt a korábbi feltevést, hogy a gyógyvizes kúrák segíthetnek megelőzni az érelmeszesedés kialakulását. Szintén egy Hajdúszoboszlón végzett vizsgálatsorozatnak köszönhetően derült ki, hogy krónikus derékfájdalom esetén a tünetek tartósan enyhíthetők a gyógyvizes kúrákkal.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben a gyógyvizes fürdőzésen túl számos gyógyászati kezelés is elérhető. Ami pedig különösen jó hír, hogy az egészségbiztosító támogatásával ezeket a kúrákat elérhető áron vehetik igénybe a vendégek.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a napi négyféle gyógykezelésen felül adnak egy teljes napra érvényes gyógyfürdő belépőt. Amennyiben valaki legalább négy napra érvényes csomagot vesz igénybe, akkor pedig a vasárnapi gyógyfürdő belépőt is ajándékba kapja.

Hajdúszoboszló Gyógyfürdő gyógymedenceA kezelési napokon a csomagár tartalmaz egy pohár gyógyteát, vagy egy Pávai ásványvizet. Sőt, a kezelési napokon ingyen átjárhatnak az Árpád uszodába is, valamint a kezelőlap bemutatásával 20 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt az Aqua-Palace fedett élményfürdőbe.

Mindez most egy további akcióval is bővült, ugyanis 2020. szeptember 15. és december 15. között a kúracsomagot igénybe vevők, minden héten egy alkalommal – hétköznapokon – ingyen látogathatják az Aqua-Palace élményfürdőt.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő kedvezményes csomagajánlatának díja hétköznap csak 1900 forint, de akik korábban már két hasonló kúrán részt vettek, azok számára még ebből az árból is 10 százalékos kedvezményt biztosít a fürdő.

A társadalombiztosítás által támogatott csomagajánlatról minden további információt megtalálhat ide kattintva, a fürdő weboldalán.

vízsugármasszázs Hungarospa HajdúszoboszlóA cikk megjelenését a Hungarospa Zrt. támogatta.