• Egy pár napos termálfürdős pihenésnek nemcsak a betegségek leküzdésében, hanem azok megelőzésében is fontos szerepe lehet.

  • Szerencsére ezt egyre többen felismerik.

A hazai fürdők üzemeltetőinek nyilatkozataiban visszatérő elem, hogy az utóbbi néhány években a fiatalabbak körében is divattá vált termálfürdőbe járni. Nyilván ehhez hozzájárultak az országszerte megvalósított fürdőfejlesztések is. Manapság már a kisebb termálfürdők többsége az ülőmedencék mellett azért élménymedencéket, pezsgőfürdőt, csúszdás medencéket is kínál.

Ez örvendetes tendencia, hiszen a fürdőzésnek, a termálfürdők látogatásának nemcsak a már kialakult egészségügyi panaszok kezelése, gyógyítása terén, hanem ezek megelőzése kapcsán is fontos szerepe lehet.

A fürdőkezelések egyik atyjának számító német Sebastian Kneipp még az 1800-as években írta le azt a megfigyelését, hogy mind a hideg, mind a meleg víz hőingert okoz a szervezet számára, ami különféle reakciókat vált ki. A meleg víz hatására kitágulnak a bőrerek, a hideg vízben fürödve pedig először szűkülnek, majd kitágulnak. Ez az „értorna” már önmagában kedvezően hat a keringési rendszerre, a kondícióra, segít megőrizni a fittséget.

Cserkeszőlő élményfürdőSzintén Kneipp írt arról, hogy mindezek az idegrendszer működését is kedvezően befolyásolják. Ezáltal egy pár napos fürdőzés is sokat segíthet a stressz leküzdésében. Ezt kiegészíti a víz masszírozó hatása, a vízben végzett mozgás, ami kellemes élmény és szintén segíti a kikapcsolódást. Sőt, fontos az is, hogy a termálfürdők többsége szép természeti környezetben, parkosított helyen fekszik, ami megint csak pihentetőleg hat az emberre. Közvetve pedig ez is hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez.

Cserkeszőlő úszómedenceAkár megelőzés, akár már kialakult egészségügyi panasz miatt gondolkodik valaki egy pár napos termálfürdős üdülésben, kitűnő választás lehet a Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Cserekeszőlői Fürdő és Gyógyászati Központ.

A termálfürdő 1961 óta üzemel és az elmúlt bő tíz évben jelentős fejlődésen esett át, összesen 19 medencével várják a vendégeket. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbb a cserkeszőlői fürdő, ami ma már az ország legnevesebb és leglátogatottabb termálfürdői közé tartozik.

Cserkeszőlő fürdő lányokSzerencsére Cserkeszőlőn a turisztikai infrastruktúra is fejlett, sokféle szálláshely közül válogathatunk. Aki jó ár-érték arányú, színvonalas szállást keres, annak jó választás lehet a fürdővel szemben lévő Solaris Apartman & Resort.

Már a kisebb – 40 és 48 négyzetméteres – apartmanok is magas színvonalúak, kényelmesek és tágasak, de akár 56 négyzetméteres superior apartmant, vagy 75 négyzetméteres penthouse lakosztályt is választhatunk, utóbbiakhoz ráadásul hatalmas terasz is tartozik.

Az apartmanház különlegességét pedig az adja, hogy a fürdőszobáiban – külön díj fizetése nélkül – elérhető a cserkeszőlői termálvíz, de a csomagajánlataik többsége a fürdőbelépőt is tartalmazza.

 

Solaris Cserkeszőlő apartmanA Solaris Apartman & Resort Indián nyár nevű csomagja szeptember 21-től kezdődően foglalható. A szállásdíj korlátlan napi be- és kilépést biztosító fürdőbelépőt, félpanziós ellátást, továbbá díjmentes Wifit és a zárt parkoló ingyenes használatát is tartalmazza. A csomag a kiemelt időszakok kivételével egészen december 21-ig foglalható.

Az Őszi feltöltődés Cserkeszőlőn nevű csomagajánlat szintén a szeptember 21. és december 21. közötti időszakra érvényes, a kiemelt időszakok kivételével. Ez az ajánlat svédasztalos reggelit, korlátlan napi be- és kilépést biztosító fürdőbelépőt, díjmentes Wifit és a zárt parkoló használatát tartalmazza.

Cserkeszőlő Solaris apartmanA Solaris Apartman & Resort Ajándék éjszaka nevű csomagajánlata szeptember 23-tól foglalható. A fentiekhez hasonlóan ez is december 21-ig vehető igénybe az ünnepi időszakok kivételével. Az ajánlat különlegességét az adja, hogy 5 éjszakás tartózkodásért csak 4 éjszakát kell fizetni, azaz tulajdonképpen 20 százalékos kedvezményt adnak a szállásdíjból.

Ez az ajánlat is tartalmazza a fürdőbelépőt, a díjmentes Wifit és a parkolást. Annyi kitétellel jár csak, hogy vasárnapi érkezés és pénteki távozás esetén érvényes.