• A cserkeszőlői termálvíz gyógyhatását 70 évvel ezelőtt ismerték fel és orvosilag is igazolták.

  • Kedvező szállásajánlatot kínálnak azoknak, akik társadalombiztosítási támogatással gyógyulnának Cserkeszőlőn.

A cserkeszőlői termálvíz azok közé tartozik, amelynek a gyógyhatását először a környékbeli lakosok vették észre. Az 1943-ban fúrt termálkutat ugyanis 1948-ban újra megnyitották, viszont nem tudták elzárni, ezért egy árokrendszert kellett ásni, hogy a kút környékéről elvezessék a feltörő forró vizet. Első körben a csatornát ásó munkások tapasztalták a reumatikus problémáik enyhülését, majd ennek a hírére az árokparton fürdőkúrákat vevő lakosok is igazolták a víz kedvező hatását.

Az 1955-ben megnyitott fürdő vizének gyógyhatását később orvosilag is bizonyították. A mai fürdő 19 medencéjéből nyolcban ezt a gyógyvizet találják a vendégek.

A cserkeszőlői gyógyvíz kedvező hatása mozgásszervi, egyes gerinc és ízületi betegségeknél, csontritkulásnál, ortopédiai műtéteket és a baleseteket követő utókezelésénél, nőgyógyászati betegségeknél érvényesülhet. A tapasztalatok szerint a termálvíz párája belélegezve kedvezően hat az asztmás panaszok, valamint orrmelléküreg-gyulladás esetén is.

A fürdő gyógyászati központjában reumatológus, bőrgyógyász és ortopéd szakorvos is rendel. A gyógykúrák, gyógykezelések pedig akár társadalombiztosítási támogatással is elérhetők.

Cserkeszőlő szabadtéri gyógyvizes medenceKifejezetten a támogatott gyógykúrákra érkező betegek számára állított össze egy külön szállásajánlatot a fürdővel szemben található Solaris Apartman & Resort. A kedvezményes áron kínált csomagot azok vehetik igénybe, akik háziorvosi beutalóval rendelkeznek és legalább 6 éjszakát töltenek Cserkeszőlőn.

Solaris Cserkeszőlő apartmanTámogatással a gyógyfürdőben medencefürdő, gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, orvosi gyógymasszázs, vízalatti vízsugármasszázs és vízalatti csoportos gyógytorna érhető el. Jelenleg a medencefürdőt és napi három kezelést tartalmazó csomag 1100 forintba kerül. Ezt a fürdő szakorvosa írja fel egy személyes állapotfelmérés után.

Ezen felül fizetendő a rendkívül kedvező szállásdíj, ami mindössze 4900 forintot tesz ki naponta és fejenként. Ezért az összegért hotelszintű szolgáltatást kapnak a vendégek, de az ár még a zárt parkoló használatát, fürdőköntös bekészítését és a vezeték nélküli internetelérést is magában foglalja.

Ráadásul a Solaris Apartman & Resort egyik különleges szolgáltatását is külön díj fizetése nélkül élvezhetik a vendégek: az apartmanok fürdőszobáiban ugyanis elérhető a cserkeszőlői termálvíz is. Így gyakorlatilag plusz fürdőkúrákat is vehetnek az apartmanházban.

A Solaris Apartman & Resort csomagja szeptember 24. és december 21. között foglalható.

Cserkeszőlő Solaris apartman