• Tízezer forint feletti napi belépőjegyeket kínál a három legdrágább hazai gyógyfürdő.

  • Ugyanakkor mindhárom helyen lehet azért faragni a jegyárakból, amelyek meglehetősen borsosak.

A magyarországi gyógyfürdős kínálat egyik nagy előnye, hogy mindenféle kategóriát találhatunk az igényeinknek megfelelően. Vannak klasszikus kis gyógyfürdők, ahol kizárólag gyógymedencékkel várják a vendégeket (például Nagyatádon) és a hatalmas fürdőkomplexumok is, amelyek gyógyfürdő címmel is rendelkeznek.

A jegyárak terén is hasonlóan nagy a szórás, a 2000-3000 forintos felnőtt belépőktől kezdve, a 10 ezer forint feletti napijegyekig bezárólag széles a kínálat. Melyik most a legdrágább hazai gyógyfürdő? Ezen a téren gyakorlatilag holtverseny van, mert három gyógyfürdő is egészen hasonló árakkal dolgozik.

A gyógyfürdő címmel jelenleg is rendelkező hazai fürdők közül három fővárosi létesítmény kínálja a legdrágább belépőjegyeket: a Széchenyi, a Gellért és a Rudas fürdők.

termálmedence a Gellért Gyógyfürdőben

A Széchenyi Gyógyfürdő esetében hétfőtől csütörtökig 10.500 forint, pénteken és hétvégén 12.000 forint a napi – szekrényes – belépő. Egy kiemelt időszaki jegytípus is van, amely legközelebb augusztus 17. és 20. között lesz érvényben, akkor majd 13.000 forintba kerülnek a jegyek.

Amennyiben megoldható, hogy 9 óra előtt érkezzünk a Széchenyibe, akkor hétköznapokon spórolhatunk is a fentiekből. Van ugyanis egy „good morning” jegytípus, amely hétfőtől csütörtökig 8400 forintba, pénteken 9700 forintba kerül, a többi napon azonban nem kínálnak ilyen belépőt.

A Gellért Gyógyfürdő esetében ugyanezek a jegyárak érvényesek, azzal a különbséggel, hogy náluk nincs kedvezményes reggeli belépő.

A Rudas Gyógyfürdő minden zónás belépője hétköznap kicsit olcsóbb, hétvégén kicsit drágább, mint a Széchenyi-Gellért duónál. Konkrétan hétköznap 9300 forint, hétvégén 12.200 forint, a kiemelt időszakokban 13.200 forint a belépő.

wellness medence a Rudas Fürdőben

Spórolási lehetőséget jelent a Zsigmondy Klubkártya, ami pont ebbe a három műemlékfürdőbe érvényes. 5000 forint éves díjért cserébe kedvezményes 4 órás belépőt válthatunk a Széchenyi, Gellért és Rudas fürdőkbe. Bár az év elejéhez képest ezek a jegyek drágultak 1000-1000 forintot, de még így is megéri, hiszen hétköznap 5000 forintba, a többi napon 5500 forintba kerül a klubkártyás belépőjegy. (A Széchenyi és a Gellért fürdőkben a „hétköznap” hétfőtől csütörtökig tart, így ott már pénteken is a hétvégi jegyárak vannak érvényben).

Egy, a fentiekhez képest olcsó – Balatonhoz közeli – gyógyfürdőről itt olvashat.

A Tősfürdő részleges újranyitásáról itt olvashat.