• A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) tulajdonába került a Gödöllői Városi és Térségi Uszoda, amely központi költségvetési forrásból, a Nemzeti Sportközpontok beruházása eredményeként épült fel.

  • A térség legújabb sportlétesítménye nemcsak az egyetem hallgatói és munkatársai, hanem Gödöllő és térsége sportolóinak, valamint lakosságának sportéletét is aktívan támogatja a jövőben.

Az Országgyűlés döntése alapján megvalósult uszoda a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tulajdonába és üzemeltetésébe került – olvasható az egyetem honlapján. Az átadás-átvételhez szükséges jogi és engedélyeztetési feladatok szeptember első felében zárulnak le. Az uszoda már hatályos használatba vételi engedéllyel rendelkezik, így hamarosan kezdetét veszi a kötelezően előírt terheléses próbaüzem, amely ideje alatt már igénybe vehetőek lesznek a létesítmény egyes szolgáltatásai a nagyközönség számára is.

Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora az uszoda átvétele kapcsán hangsúlyozta: „minden adott a próbaüzem megkezdéséhez és a működés folyamatos biztosításához. A helyi és térségi sportélet támogatásának, fellendítésének egyik zászlóshajója lesz a létesítmény, amely a sport- és szabadidős programok folyamatos szervezése mellett, tanuszodai feladatokat is el fog látni a környék általános iskoláival történő szoros együttműködésben. Bízom abban, hogy ez az egyedülálló beruházás hosszú időre meghatározza és újraformálja Gödöllő városának és térségének sportolási lehetőségeit, miközben egyedülálló módon emeli nemzetközi szintre egyetemünk oktatási és élsportolási lehetőségeinek kínálatát is.”

A MATE tulajdonába került uszoda 7760 négyzetméteren, 50 méteres versenymedencével, 25 méteres bemelegítő medencével, 10 méteres tanmedencével, regenerációs jellegű wellness részleggel, 3 szaunával, jakuzzival, száraz bemelegítő teremmel és 600 férőhelyes nézőtérrel fogja kiszolgálni a látogatók igényeit.

A hamarosan kezdődő próbaüzem idején a felnőtt belépők 800 forintba, a gyermek jegyek 400 forintba kerülnek.

Gödöllő uszoda