Március 22-én, azaz jövő héten pénteken lesz a Víz Világnapja. Ebből az alkalomból Szegeden több, a vízhez kapcsolódó programot is szerveznek. A város célja ezzel az, hogy felhívják a figyelmet a víz természeti értékére és a megóvásának fontosságára. A programok a szegedi fürdőket is érintik.

Péntektől kezdve három napon át iskolás csoportoknak lehetőségük lesz megtekinteni az Anna Termálfürdőt és a Napfényfürdőt. Az előbbi – 1896-ban épült – fürdőben a gyerekek egy képekkel illusztrált előadást is megnézhetnek a víz fontosságáról és a hazai termálvizekről. Mindkét helyen a 10 fő feletti csoportok kedvezményes belépőjegyet is válthatnak a fürdőbe.

Szeged - Anna Fürdő

Szeged – Anna Fürdő

Szintén a Víz Világnapja alkalmából rendezett háromnapos programsorozat része, hogy nyílt napot tartanak a Szent István téri víztoronyban. 10-től 17 óráig ingyenes látogatható a torony és az ottani kiállítások. A Szegedi Vadasparkban pénteken iskolás csoportoknak, szombaton családoknak szerveznek játékos programokat.

Március 18-29. között – előzetes bejelentkezés alapján – a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében interaktív kiállítást és foglalkozást tartanak óvodásoknak és általános iskolásoknak. A szegedi Agórában március 23-án Víz Világnapi családi vetélkedőt szerveznek, ahol vadasparki, füvészkerti és fürdőbelépők nyerhetők.

Mindezekhez egy pecsétgyűjtő akció is kapcsolódik. Az egyes helyszíneken lehet lepecsételtetni a gyűjtő lapot. Aki legalább egy pecsétet összegyűjt, az nyereményjátékon vesz részt, ahol ajándékokat és fürdőbelépőket sorsolnak ki.