Múlt héten írtunk arról, hogy Szegeden milyen programok lesznek a Víz Világnapja alkalmából. Ezen a napon, azaz március 22-én és az utána következő hétvégén a Budapest Gyógyfürdői Zrt. is programokkal várja a vendégeket a Gellért, a Lukács, a Rudas és a Széchenyi Gyógyfürdőkben.

A Gellértben a tavalyi retró fürdőruha-show-juk legjobb pályamunkáiból szerveznek kiállítást. Összesen 21 fürdőruhát állítanak ki, amelyekre szavazni is lehet. A szavazók között a budapesti fürdőkben beváltható utalványt sorsolnak ki. Március 22-én reggel 9 órától kezdve ingyenes vércukorszint mérési lehetőség lesz a fürdő előcsarnokában. Ugyanezen a napon ingyenes idegenvezetéseket tartanak a létesítményben. Utóbbira az info.gellert@spabudapest.hu címen lehet előzetesen regisztrálni.

A Lukács Fürdő ivócsarnokában a Víz Világnapján ingyenesen lehet megkóstolni a gyógyvizet. Itt is lesz vércukorszint mérés, 19 órakor pedig salsa-show-val szórakoztatják a vendégeket a termál részlegben.

A Rudasban fotókiállítással ünneplik a világnapot. A létesítményhez tartozó ivókútnál pedig meg lehet kóstolni a gyógyvizet.

Pénteken a vállalkozó kedvűek végigkóstolhatják szinte az összes budapesti fürdő vizét, ugyanis a Széchenyi Gyógyfürdőben is lesz – 14 és 16 órakor – ingyenes vízkóstolás. Ennél a fürdőnél környezetvédelemmel, egészségmegőrzéssel, gyógyítással foglalkozó kiállítókkal is lehet találkozni. S nem csak a Víz Világnapján, hanem egész hétvégén zenei programokkal, kvízjátékokkal is várják a vendégeket. Ugyanitt szombaton és vasárnap a fővárosi fürdőéletről szóló archív filmeket is meg lehet tekinteni.