• A múlt héten jelentették be, hogy 150 szobás, háromemeletes, négycsillagos wellness, sport-, konferencia hotel és rehabilitációs központ épül Szolnokon.

  • A beruházás a jövő nyáron indul, az első vendégeket 2023-ban fogadhatják.

A már beharangozott Tiszaligeti Fürdő fejlesztésén túl is várhatók turisztikai újdonságok Szolnokon. Tiszakavics néven ugyanis egy szállodakomplexumot építenek a megyeszékhelyen.

A négycsillagos superior besorolású szálloda a Holt-Tisza partján épül.  A 17 ezer négyzetméteres hotel 155 szobájából 123 kétágyas lesz, a többi pedig lakosztály. A mintegy ezer négyzetméteres konferencia-központ 300-350 ember befogadására lesz alkalmas, de a létesítményhez fog tartozni egy 3000 négyzetméteres wellness-központ is.

A komplexum hasznosítja majd a megújuló energiaforrásokat, a geotermikus- és a napenergiát is, megfelel a fenntartható fejlődés követelményeinek. Persze a beruházó profiljának ismeretében ez nem meglepő.

A Tiszakavics komplexum üzemeltetője ugyanis a 2020 júniusában alakult, a Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. tulajdonában levő Riverstone Hotel Kft. lesz. A Green Plan Energy 2010-ben alakult 100 százalékban magyar tulajdonú, csaknem 9 milliárd forint éves nettó árbevételű energetikai, környezetvédelmi cég.

Fő tevékenységük az alternatív energiaforrások kiaknázására irányuló berendezések forgalmazása, rendszerek tervezése, kivitelezése. A Green Plan cégcsoportot jelenleg nyolc vállalat alkotja, s ez lesz az első turisztikai beruházásuk.

Tiszakavics Hotel fürdőrészlegSzalay Ferenc, Szolnok polgármestere a szállásfejlesztés bejelentésekor elmondta, a cél az volt már évekkel ezelőtt is, hogy Szolnok felkerüljön az ország turisztikai térképére. Az első lépés ennek érdekében a Tisza-parti sétány teljes felújítása volt, megépült a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, megújult a Szolnoki Művésztelep, épül a szolnoki vár, megépült a Tiszavirág gyaloghíd, valamint folyamatban van a Tiszaligeti Termálfürdő fejlesztése is.