• A lebegő sapkának részben hasonló szerepe lehet a fürdőzésnél, mint a Hévízi-tóban az úszóguminak.
  • Viszont drága és van más hátránya is.
  • Miről van egyáltalán szó?

Erről:

Float úszósapkaA képen a Float nevű „vízen tartó” szett látható, amit nemrég mutatott be egy izlandi cég. Az újdonságot a Nyugat.hu szúrta ki a Dezeen.com-on. A Float egy felfújt úszósapka-szerűségből és a végtagokra erősíthető részből áll. Egyikbe sem kell levegőt pumpálni, ugyanis anyaguknál fogva megtartják a fürdőzőt a víz felszínén.

A megoldás nem teljesen öncélú, a segítségével ugyanis tökéletesen el lehet lazulni a termálvízben, csökken a vérnyomás és olyan szintű nyugalmi helyzet érhető el, mint a meditáció során. A hátránya talán az, hogy ehhez külön, elszeparált medence is kellene, hiszen zajban és a többi fürdőző miatt hullámzó vízben ezek a hatások nem különösebben érvényesülnek.

A lebegtető szettet már meg is lehet vásárolni. Átszámolva a sapka 23 ezer forint, a lábra csatolható rész 15 ezer, a kettő együtt pedig 36 ezer forintba kerül. Van egy olyan érzésünk, hogy ezen a nyáron még nem lesz ebből tömegesen hordott divatcikk a hazai strandokon.

Float úszósapkaPedig maga az elv nagyon nem hülyeség. Olyannyira nem, hogy tulajdonképpen a Hévízi-tóban tipikusnak számító úszógumis fürdőzésnek is a lebegő hatás elérése a célja, igaz nem vízszintesen, hanem függőlegesen. A Tófürdőben való úszógumi-használat ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem csak a fulladástól védi meg a fürdőzőket, hanem a hátizmok tehermentesítése révén egyes betegségeknél a víz gyógyhatását is erősíti. Ráadásul mivel nem kell folyton úszni, vagy kapaszkodni, ezért az ellazulást is segíti.

Quiet New World from Float on Vimeo.

 

Ide kattintva elolvashatja korábbi cikkünket a Hévízi-tó gyógyhatásáról.