• Országszerte telt házzal üzemelnek a hotelek a közelgő húsvétkor.

  • A szállodai szobák átlagos ára nőtt a 2018 tavaszihoz képest, a szakember szerint mintegy öt-tíz százalékkal.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a fővárosban nagyon jelentős előfoglalást tapasztaltak, ezért telt ház lesz húsvétkor és a két-három éjszakás tartózkodás a leginkább jellemző. A húsvéti hosszú hétvégén az ország más részein is jelentős vendégforgalomra lehet számítani, szabad szobát már nehéz találni.

A szakember szerint a vendégek részéről minden szállástípus iránt nagy volt az érdeklődés, így az ünnepi hosszú hétvégén a hotelek mellett a panziók, vendégházak és az apartmanok is erős forgalomra számíthatnak.

Flesch Tamás beszélt arról is, hogy az iskolai tanítási szünet – ami április 18-tól 23-ig tart – is hatással van a szállásfoglalásokra, ezért például a vidéki szállodákban inkább a hosszabb, négy-öt éjszakás foglalások a jellemzők. A hoteleket választók tipikusan félpanziós ellátást igényelnek és sok vendég vette igénybe a szállodák által összeállított speciális húsvéti csomagajánlatokat.

Az erős húsvéti vendégforgalomnak idén az is jót tesz, hogy viszonylag későre esik az ünnep és a várható jó idő miatt az emberek bátrabban terveznek szabadidős programokat a négynapos húsvéti hosszú hétvégére.