• A Kazincbarcikán épülő vízi komplexum pótolja a néhány éve bezárt strandfürdőt és számos új szolgáltatást is kínál.

  • A leendő fürdő turistákat is vonzhat a városba.

Korábban évtizedekig működött Kazincbarcikán egy szezonális strandfürdő. Azonban a létesítmény felújításra szorult volna, ezért 2014 óta már nem tart nyitva. Hamarosan azonban egy teljesen új, fedett részleget is magában foglaló fürdő épülhet a városban, ami egyelőre a vízi komplexum nevet viseli.

A Csónakázó-tó mellett kap majd helyet az új, háromszintes épület. Ez uszodát, azon belül egy 50 méteres versenymedencét és két tanmedencét foglal magában. Ezen felül egy wellness részleg is kapcsolódik majd hozzá szaunákkal, sószobával, pezsgőfürdő medencével és fitneszteremmel. Egy szabadtéri része is lesz a vízi komplexumnak – ez fogja pótolni a régi strandfürdőt – ahol csúszdás medencét alakítanak ki.

A kazincbarcikai vízi komplexum akár nemzetközi vízilabda-mérkőzések és úszóversenyek lebonyolítására is alkalmas lesz. A tanmedencékben pedig biztosítható a gyerekek úszásoktatása. A későbbiekben egy jégpályával is bővítik az épületet.

A fürdő tervezési munkáival már végeztek, most következik a közbeszerzési eljárás elindítása. Szitka Péter, a város polgármestere ennek kapcsán azt mondta, hogy ideális esetben jövő év tavaszán kezdődhet el a kivitelezés. Onnantól számítva pedig 1-1,5 éven belül megnyithatja kapuit az új kazincbarcikai fürdő. Azaz legjobb esetben 2021 tavaszán, vagy nyarán adhatják át a vadonatúj vízi komplexumot.

Kazincbarcika fürdőA helyi televíziónak a polgármester bővebben is beszélt a fürdőfejlesztésről, amit itt megnézhetnek: