• Még azért senki ne pakolja a fürdőruháját és a törölközőjét, de távlatilag lehet remény a Mátrafüreden található strandfürdő újbóli megnyitására.

  • Jól jönne a település turizmusának, ha lenne újra fürdőjük.

Gyöngyös város képviselő-testülete augusztus 10-én döntött arról, hogy él elővásárlási jogával és visszavásárolja az egykori mátrafüredi strand területét. A Gyöngyöshöz tartozó üdülőhely – már jó húsz éve nem üzemelő – strandjának értékesítéséről 2003-ban döntöttek, miután nem látták realitását a fürdő felújításának.

Elvileg már évek óta egy menő fürdőkomplexumnak kellene üzemelnie Mátrafüreden, ugyanis akkor – 39 millió forintért – ennek az ígéretével vásárolta meg a területet egy befektető.

A beruházásból nem lett semmi, a céget is felszámolták, így most az önkormányzat 15 millió forintért tudta megvásárolni az egykori fürdőt.

A strandnak ma már gyakorlatilag csak a romjai léteznek, biztosan jelentős ráfordítást igényelne egy új fürdő építése. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy milyen konkrét terveik vannak a mátrafüredi stranddal.

Mátrafüredi strandfürdőHajdanában a strand egy nagy úszómedencével és egy kisebb gyermekmedencével üzemelt. Nem termálforrásból látták el a medencéket vízzel, de a feltételezések szerint ezen a területen jó eséllyel lehetne termálvizet is találni.

Nyilván egy fürdő hatalmas vonzerőt jelenthetne a településnek, ráadásul Mátrafüreden nem a “semmi közepére” épülne, hiszen szálláslehetőségek, valamint egyéb kirándulási lehetőségek is adottak lennének az üdülőhelyen.